Minilex - Lakipuhelin

Nuorten oikeusapu

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Nuori rikoksentekijä on henkilö, joka rikoksen tekohetkellä on täyttänyt 15, mutta ei vielä 21 vuotta. Alle 15 -vuotiaan rikoksentekijän tekoa ei käsitellä oikeudessa, vaan asian hoitavat sosiaaliviranomaiset ja poliisi. Nuori voi kuitenkin joutua vahingonkorvausvastuuseen aiheuttamastaan vahingosta.

Nuori saa Suomessa yleensä aina oikeusapua viime kädessä valtion korvaamana. Nuori voi saada oikeudellisen asian hoitamista varten avustajan kokonaan tai osittain valtion varoista. Lisäksi nuori voi saada oikeudenkäynnissä puolustajan valtion varoista. Oikeusapua nuorelle tarjoavat oikeudenkäyntiasioissa julkiset oikeusavustajat, asianajajat ja muut lakimiehet sekä muissa asioissa julkiset oikeusavustajat. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Julkisen oikeusavun myöntämiseen vaikuttavat nuoren tulot ja varallisuus tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Oikeusapuun eivät vaikut nuoren vanhempien tulot. Oikeusapuun ei pääsääntöisesti ole oikeutettu nuori henkilö, jonka käytettävissä olevat tulot ovat yli 1300 euroa kuukaudessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa