Minilex - Lakipuhelin

Ammattiliiton oikeusturvavakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan vakuutusehtojen mukaisesti oikeudenkäynnistä aiheutuvia kustannuksia.  Oikeusturvavakuutus voi sisältyä muun muassa kotivakuutukseen, matkavakuutukseen tai ammattiliiton vakuutukseen. Ammattiliiton oikeusturvavakuutuksesta korvataan yleisesti asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja työhön liittyvissä asioissa. Työhön liittyviä kuluja ei korvata kotivakuutukseen liittyvästä yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta. 

Työhön liittyvässä riita-asiassa hakijan tulee selvittää, kuuluuko hän ammattiliittoon ja onko ammattiliitto vakuuttanut jäsenensä liiton ottamalla oikeusturvavakuutuksella.  Ammattiliittojen tarjoamat oikeusturvat eroavat toisistaan huomattavasti ja vakuutuksiin liittyy erilaisia rajoituksia. Suuria eroja on muun muassa oikeudenkäyntiä vaativien riitojen hoitamisessa, sekä omavastuiden ja enimmäiskorvausmäärien välillä.  Omavastuu on se osuus kuluista, joka vakuutetun tulee itse maksaa ja enimmäiskorvausmäärä on vakuutuksen kattamien oikeudenkäyntikulujen yläraja. Osasta vakuutuksia korvataan myös vakuutusehtojen mukaiset vastapuolelle maksettavaksi tuomitut oikeudenkäyntikulut. Ammattiliitot myös tarjoavat jäsenilleen neuvoja työsuhdetta koskevissa asioissa ja auttavat neuvotteluissa työnantajan kanssa. Apu koskee myös muita työhön liittyvä asioita. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ammattiliittojen oikeusturvavakuutuksesta korvataan siis lakimiehen käyttämisestä aiheutuneita välttämättömiä ja kohtuullisia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka ovat aiheutuneet työ- tai virkasopimuksesta aiheutuneissa riita-asioissa.  Korvauksia maksetaan vakuutusehtojen mukaisesti. Kunkin ammattiliiton oikeusturvavakuutuksen ehdot voi tarkastaa ammattiliitosta tai vakuutuksen myöntäneestä vakuutusyhtiöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa