Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapuun oikeutettu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa oikeusapuun oikeutettuja ovat luonnolliset henkilöt. Tämä tarkoittaa, että yritykset tai yhteisöt eivät voi saada oikeusapua. Oikeusapua annetaan henkilölle, jonka:

  • kotipaikka on Suomessa,
  • koti- tai asuinpaikka on toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai
  • Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa.

Euroopan unionin tai talousaluseen ulkopuolelta tuleville henkilöillä, joilla ei ole koti- tai asuinpaikkaa Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa maassa on mahdollista saada oikeusapua, jos hänen asiansa käsitellään Suomen tuomioistuimessa tai jos oikeusapuun on erityistä syytä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusavun antaminen siksi, että siihen on erityistä syytä, kuuluu oikeudellisen harkinnan piiriin. Tällöin merkitystä on asialla, jonka vuoksi hakija tarvitsee apua. Tällaisia voivat olla esimerkiksi oleskelulupa-asiat.

Yhtiö tai yhteisö ei voi saada oikeusapua. Elinkeinonharjoittaja voi saada oikeusapua muussa kuin tuomioistuinasiassa vain, jos siihen on erityistä syytä. Tässä harkinnassa otetaan huomioon elinkeinotoiminnan laatu ja laajuus sekä kokonaisuus, joka muodostuu elinkeinonharjoittajan taloudellisista ja henkilökohtaisista olosuhteista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa