Minilex - Lakipuhelin

Omavastuu oikeusturvavakuutuksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuten useimpiin vakuutuksiin, myös oikeusturvavakuutukseen liittyy tavallisesti kysymys omavastuusta. Omavastuu tarkoittaa sitä vakuutustapahtumasta, esimerkiksi riita-asian oikeudenkäynnistä, aiheutunutta kulumäärää, jota vakuutus ei kata. Sen maksaminen jää siten vakuutetun vastuulle.

Oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuus on vakuutusyhtiön harkittavissa. Omavastuun määrät vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin ja vakuutustuotteittain. Yleensä omavastuun osuus on 15-20 % oikeudenkäyntikustannuksista. Laajennetussa oikeusturvavakuutuksessa omavastuun osuus voi olla pienempi ja suppeassa vastaavasti suurempi. Omavastuulle on oikeusturvavakuutuksissa yleensä asetettu lisäksi euromääräinen, kiinteä vähimmäisraja, esimerkiksi 300 euroa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Omavastuusta otetaan ehto vakuutussopimukseen. Näin myös silloin, kun oikeusturvavakuutus otetaan osana laajempaa vakuutustuotetta, esimerkiksi koti- tai yritysvakuutusta. Siten vakuutuksen tuoteselosteeseen ja vakuutusehtoihin on syytä tutustua huolellisesti ennen sopimuksen tekemistä. Vakuutusyhtiön ulkopuoliseen asiantuntija-apuun turvautuminen on suositeltavaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa