Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu maahanmuuttajille

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maahanmuuttajalla on lähtökohtaisesti oikeus saada oikeusapua samalla tavalla kuin Suomen kansalaisilla. Oikeusavun saamiseksi sillä on merkitystä, mistä maahanmuuttaja tulee. Euroopan sisältä tai Euroopan talousalueelta tulleella henkilöllä on lähtökohtaisesti laajempi oikeus oikeusapuun kuin muualta tulleella. Tämä johtuu siitä, että heille on nimenomaisesti säädetty oikeudesta saada oikeusapua. Muualta tullut maahanmuuttaja voi myös saada oikeusapua, jos hänen asiansa on käsittelyssä suomalaisessa tuomioistuimessa tai, jos tällainen henkilö tarvitsee oikeusapua muusta syystä.

Lainsäädännössä on myös joitain poikkeuksia. Oikeusapuun ei kuulu avustaja turvapaikkapuhuttelussa, ellei avustajan läsnäolo ole erityisen painavista syistä tarpeen. Jos hakija on ilman huoltajaa maassa ja oleva 18-vuotias tai tätä nuorempi, hänellä on oikeus avustajaan myös turvapaikkapuhuttelussa. Tuomioistuin voi myöntää ulkomaalaiselle oikeusapua edellyttämättä selvitystä oikeusavun hakijan taloudellisesta asemasta. Avustajan palkkio suoritetaan valtion varoista siten kuin oikeusapulaissa säädetään.

Lähtökohtaisesti maahanmuuttajalla on oikeus saada oikeusapua. Tämä riippuu hakijan iästä ja varallisuudesta. Lainsäätäjä on jättänyt tähän poikkeuksia, joten oikeusavun määrä ja laatu on aina arvioitava tilannekohtaisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]