Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus ja vastapuolen kulut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Monet vakuutusyhtiöt myöntävät yksityishenkilöille oikeusturvavakuutuksia, joilla katetaan vakuutuksenottajan oikeudenkäyntikuluja vakuutusehtojen mukaisesti. Oikeusturvavakuutuksesta korvattaviin kuluihin lukeutuvat muun muassa asianajopalkkio sekä muut oikeudenkäyntikulut, mutta kuten vakuutuksissa yleensäkin, vakuutusehdot voivat vaihdella eri vakuutusyhtiöiden välillä ja ehtoihin kannattaakin tutustua huolella ennen vakuutuksen hankkimista. Vaihtelevia seikkoja oikeusturvavakuutusten ehdoissa ovat muun muassa omavastuuosuus, korvattavat vakuutustapahtumat sekä enimmäiskorvauksen määrä.

Oikeusturvavakuutusten piiristä korvattaviin asioihin kuuluvat kuitenkin vain sellaiset asiat, jotka liittyvät vakuutuksenottajan yksityiselämään, siis erilaiset riita-, rikos- ja hakemusasiat, jotka voidaan saattaa välittömästi käräjäoikeuskäsittelyyn. Hallintoviranomaisissa tai erikoistuomioistuimissa käsiteltävät asiat sen sijaan eivät kuulu vakuutuksen piiriin.

Varsin usein tuomioistuin tuomitsee jutun hävinneen osapuolen korvaamaan voittaneenkin osapuolen kaikki oikeudenkäyntikulut. Myöskään tällaiset tuomioistuimen vakuutetun maksettaviksi tuomitsemat vastapuolen oikeudenkäyntikulut eivät kuulu oikeusturvavakuutuksen piiriin, eli ne vakuutuksen ottajankin on korvattava omista varoistaan. Poikkeuksena tähän on ainoastaan sellainen tilanne, jossa kuluttaja-asiamies on avustanut vakuutettua sekä tilanne, jolloin vastapuoli ei ole noudattanut kuluttajavalituslautakunnan, Vakuutuslautakunnan tai muun vastaavan elimen päätöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]