Minilex - Lakipuhelin

Turvapaikanhakijan oikeusapu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle annetaan turvapaikka, jos hän oleskelee kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa ulkopuolella sen johdosta, että hänellä on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa siellä vainotuksi alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, ja jos hän pelkonsa vuoksi on haluton turvautumaan sanotun maan suojeluun. Maahanmuuttovirasto tutkii turvapaikkahakemukset ja valitukset päätöksistä käsitellään hallinto-oikeuksissa.

Myös muutkin kuin Suomen kansalaiset voivat saada oikeusapua. Oikeusapua annetaan henkilölle, jolla on kotikunta Suomessa taikka koti- tai asuinpaikka toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa. Lisäksi oikeusapua annetaan, jos henkilön asia käsitellään Suomen tuomioistuimessa tai jos oikeusapuun on erityistä syytä. Turvapaikka-asioihin voi siis saada oikeusapua, sillä valitukset käsitellään suomalaisessa hallinto-oikeudessa. Käsitellessään turvapaikka-asiaa tuomioistuin voi myöntää ulkomaalaiselle oikeusapua edellyttämättä selvitystä oikeusavun hakijan taloudellisesta asemasta. Avustajan palkkio suoritetaan valtion varoista. Oikeusapua turvapaikanhakijoille antavat ensisijassa oikeusaputoimistojen julkiset oikeusavustajat. Maksutonta oikeusapua turvapaikanhakija ei voi saada hakuprosessiin kuuluvaan turvapaikkapuhutteluun muutoin kuin painavasta syystä, ellei hakija ole ilman huoltajaa maassa oleva alaikäinen. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Myös maahanmuuttovirasto ja erilaiset järjestöt antavat oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikkahakemuksen tekemiseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa