Minilex - Lakipuhelin

Turvapaikanhakijan oikeusapu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle annetaan turvapaikka, jos hän oleskelee kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa ulkopuolella sen johdosta, että hänellä on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa siellä vainotuksi alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, ja jos hän pelkonsa vuoksi on haluton turvautumaan sanotun maan suojeluun. Maahanmuuttovirasto tutkii turvapaikkahakemukset ja valitukset päätöksistä käsitellään hallinto-oikeuksissa.

Myös muutkin kuin Suomen kansalaiset voivat saada oikeusapua. Oikeusapua annetaan henkilölle, jolla on kotikunta Suomessa taikka koti- tai asuinpaikka toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa. Lisäksi oikeusapua annetaan, jos henkilön asia käsitellään Suomen tuomioistuimessa tai jos oikeusapuun on erityistä syytä. Turvapaikka-asioihin voi siis saada oikeusapua, sillä valitukset käsitellään suomalaisessa hallinto-oikeudessa. Käsitellessään turvapaikka-asiaa tuomioistuin voi myöntää ulkomaalaiselle oikeusapua edellyttämättä selvitystä oikeusavun hakijan taloudellisesta asemasta. Avustajan palkkio suoritetaan valtion varoista. Oikeusapua turvapaikanhakijoille antavat ensisijassa oikeusaputoimistojen julkiset oikeusavustajat. Maksutonta oikeusapua turvapaikanhakija ei voi saada hakuprosessiin kuuluvaan turvapaikkapuhutteluun muutoin kuin painavasta syystä, ellei hakija ole ilman huoltajaa maassa oleva alaikäinen. 

Myös maahanmuuttovirasto ja erilaiset järjestöt antavat oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikkahakemuksen tekemiseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]