Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutuksella tarkoitetaan vakuutusta, joka korvaa oikeudenkäynneistä ja eräistä niihin liittyvistä asioista aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja. Oikeusturvavakuutusta ei kuitenkaan yleensä ole tarjolla itsenäisinä vakuutuksina, vaan lähtökohtaisesti ne kuuluvat jonkin toisen vakuutuksen alaisuuteen. Esimerkiksi kotivakuutukseen ja autovakuutukseen sisältyy yleensä aina oikeusturvavakuutus. Oikeusturvavakuutus on erityisen hyvä henkilöille, jotka eivät voi saada valtion varoin kustannettavaa oikeusapua, mutta joille kuitenkin oikeudenkäynti muodostaa huomattavan kuluriskin. Tällainen oikeusturvavakuutus on ensisijainen oikeusapuun nähden. Tämä tarkoittaa siis sitä, että edes oikeusapua ei lähtökohtaisesti myönnetä, mikäli henkilöllä on olemassa asiaan liittyvä oikeusturvavakuutus.

Oikeusturvavakuutukseen kuuluu pääsääntöisesti aina omavastuu, kuten lähes kaikkiin vakuutuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön tulee maksaa omavastuuosuus itse vakuutusyhtiölle, mutta oikeusturvavakuutus muutoin korvaa kaikki kulut enimmäismäärään saakka. Vakuutus ei siis välttämättä korvaa kaikkia kuluja, vaan kulut esimerkiksi 8 500 euroon asti. Tuomioistuin voi kuitenkin myöntää oikeusapua kyseisen summan ylittävälle osalle. Lisäksi kannattaa huomioida, että omavastuuosuuden määrä vaihtelee vakuutusyhtiöstä riippuen.

Pääsääntöisesti omavastuuosuus on tietty euromäärä ja sen lisäksi tietty prosenttiosuus kuluista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että omavastuu on esimerkiksi 150 euroa + esimerkiksi 15 % kuluista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]