Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutuksella tarkoitetaan vakuutusta, joka korvaa oikeudenkäynneistä ja eräistä niihin liittyvistä asioista aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja. Oikeusturvavakuutusta ei kuitenkaan yleensä ole tarjolla itsenäisinä vakuutuksina, vaan lähtökohtaisesti ne kuuluvat jonkin toisen vakuutuksen alaisuuteen. Esimerkiksi kotivakuutukseen ja autovakuutukseen sisältyy yleensä aina oikeusturvavakuutus. Oikeusturvavakuutus on erityisen hyvä henkilöille, jotka eivät voi saada valtion varoin kustannettavaa oikeusapua, mutta joille kuitenkin oikeudenkäynti muodostaa huomattavan kuluriskin. Tällainen oikeusturvavakuutus on ensisijainen oikeusapuun nähden. Tämä tarkoittaa siis sitä, että edes oikeusapua ei lähtökohtaisesti myönnetä, mikäli henkilöllä on olemassa asiaan liittyvä oikeusturvavakuutus.

Oikeusturvavakuutukseen kuuluu pääsääntöisesti aina omavastuu, kuten lähes kaikkiin vakuutuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön tulee maksaa omavastuuosuus itse vakuutusyhtiölle, mutta oikeusturvavakuutus muutoin korvaa kaikki kulut enimmäismäärään saakka. Vakuutus ei siis välttämättä korvaa kaikkia kuluja, vaan kulut esimerkiksi 8 500 euroon asti. Tuomioistuin voi kuitenkin myöntää oikeusapua kyseisen summan ylittävälle osalle. Lisäksi kannattaa huomioida, että omavastuuosuuden määrä vaihtelee vakuutusyhtiöstä riippuen.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Pääsääntöisesti omavastuuosuus on tietty euromäärä ja sen lisäksi tietty prosenttiosuus kuluista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että omavastuu on esimerkiksi 150 euroa + esimerkiksi 15 % kuluista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa