Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus riita-asiassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityishenkilö voi ostaa vakuutusyhtiöltä oikeusturvavakuutuksen, jonka perusteella hänelle korvataan oikeudenkäyntikuluja määriteltyjen vakuutusehtojen mukaisesti. Vakuutusehdot voivat vaihdella eri vakuutusyhtiöiden välillä, mutta vakuutuksen piiristä korvattaviin kuluihin sisältyvät muun muassa asianajopalkkio sekä muut oikeudenkäyntikulut. Vakuutusehtojen mukaisesti vaihdella voivat esimerkiksi vakuutuksen omavastuuosuus, vakuutuksen piiristä korvattavat vakuutustapahtumat sekä maksettavan enimmäiskorvauksen määrä.

Riita-asioista oikeusturvavakuutus kattaa sellaiset asiat, jotka liittyvät vakuutuksenottajan yksityiselämään ja jotka voidaan saattaa välittömästi, siis ilman muita toimenpiteitä, käräjäoikeuskäsittelyyn. Siis esimerkiksi hallintoviranomaisissa tai erikoistuomioistuimissa käsiteltävät asiat eivät kuulu oikeusturvavakuutuksen piiriin, kuten eivät myöskään vakuutetun työ- tai ansiotoimintaan, avioeroon, muuhun kiinteistöön kuin vakinaiseen tai vapaa-ajan asuntoon tai ulosottoon liittyvät asiat.

Oikeusturvavakuutus ei myöskään korvaa sellaisia vakuutuksen ottajan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja, jotka tuomioistuin on tuominnut hänen maksettavikseen. Ainoina poikkeuksina ovat tilanteet, joissa kuluttaja-asiamies on avustanut vakuutettua tai joissa vastapuoli ei ole noudattanut kuluttajavalituslautakunnan, Vakuutuslautakunnan tai muun vastaavan elimen päätöstä.

Korvausta oikeudenkäyntikuluista on haettava vakuutuksen piiristä ennen asian ajamiseen ryhtymistä ja hakemuksessa on selvittävä kyseinen asia sekä suunnitellut toimenpiteet. Jos oikeusturvavakuutus on ollut samansisältöisenä yhtäjaksoisesti voimassa alle kaksi vuotta vaatimusten perusteena olevien seikkojen on oltava myös syntynyt sinä aikana, kun vakuutus on ollut voimassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]