Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutuksesta korvattavat kulut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus korvaa kulut, jotka ovat aiheutuneet oikeudenkäynnistä tai sen välttämisestä. Siten korvattavaksi voivat tulla esimerkiksi todistelukustannukset, asianajajan tai lakimiehen palkkiot taikka tuomioistuimen oikeudenkäyntimaksut. Usein korvattavaksi tulevat vain riita-asiasta aiheutuneet kulut.

Eräät vakuutukset korvaavat myös kuluja, joita vakuutetulta vaaditaan ja jotka tämä on velvoitettu maksamaan tuomioistuimen päätöksen tai sovinnon perusteella. Vastapuolen oikeudenkäyntikuluja ei tavallisesti korvata, tai niiden korvattavuus voi edellyttää vakuutukseen otettavan lisäosan hankkimista. Vakuutusta ottavan on siten harkittava, olisiko tällaisesta vakuutusehdosta hyötyä. Jos kyseessä on yritykselle otettu vakuutus, vain vakuutuskirjassa mainitusta liiketoiminnasta aiheutuneet oikeudenkäyntikulut korvataan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusturvavakuutukseen liittyy tavallisesti omavastuu. Joillakin vakuutusyhtiöllä on käytössään myös tiettyjä tilanteita koskeva enimmäiskorvausmäärä, joka voi olla esimerkiksi 50% kuluista. Myöskään sellaisia kuluja, jotka koskevat vakuutetun kannalta vähäisiä asioita, ei yleensä korvata.

Se, millaisia toimenpiteitä oikeusturvavakuutus tarkemmin korvaa, riippuu vakuutuksen ehdoista. Oikeusturvavakuutuksen keskeinen sisältö on aina erikseen määriteltävä vakuutuskirjassa tai muussa vastaavassa asiakirjassa. Ehtoihin on siten syytä tutustua jo vakuutusta otettaessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa