Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutuksesta korvattavat kulut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus korvaa kulut, jotka ovat aiheutuneet oikeudenkäynnistä tai sen välttämisestä. Siten korvattavaksi voivat tulla esimerkiksi todistelukustannukset, asianajajan tai lakimiehen palkkiot taikka tuomioistuimen oikeudenkäyntimaksut. Usein korvattavaksi tulevat vain riita-asiasta aiheutuneet kulut.

Eräät vakuutukset korvaavat myös kuluja, joita vakuutetulta vaaditaan ja jotka tämä on velvoitettu maksamaan tuomioistuimen päätöksen tai sovinnon perusteella. Vastapuolen oikeudenkäyntikuluja ei tavallisesti korvata, tai niiden korvattavuus voi edellyttää vakuutukseen otettavan lisäosan hankkimista. Vakuutusta ottavan on siten harkittava, olisiko tällaisesta vakuutusehdosta hyötyä. Jos kyseessä on yritykselle otettu vakuutus, vain vakuutuskirjassa mainitusta liiketoiminnasta aiheutuneet oikeudenkäyntikulut korvataan.

Oikeusturvavakuutukseen liittyy tavallisesti omavastuu. Joillakin vakuutusyhtiöllä on käytössään myös tiettyjä tilanteita koskeva enimmäiskorvausmäärä, joka voi olla esimerkiksi 50% kuluista. Myöskään sellaisia kuluja, jotka koskevat vakuutetun kannalta vähäisiä asioita, ei yleensä korvata.

Se, millaisia toimenpiteitä oikeusturvavakuutus tarkemmin korvaa, riippuu vakuutuksen ehdoista. Oikeusturvavakuutuksen keskeinen sisältö on aina erikseen määriteltävä vakuutuskirjassa tai muussa vastaavassa asiakirjassa. Ehtoihin on siten syytä tutustua jo vakuutusta otettaessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]