Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu riita-asioissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntönä on, että riita-asioissa voi saada oikeusapua. Tälle on kuitenkin säädetty pari vaatimusta.

Oikeusapua ei voi saada, jos:

  •  asialla on hakijalle vähäinen merkitys,
  • oikeusapu on selvästi tarkoituksetonta verrattuna siitä saatavaan hyötöön. Esimerkiksi, jos on selvää, että asian taustalla on vain halu käräjöidä tai että vaatimus on perätön. 
  • asian ajaminen olisi oikeuden väärinkäyttämistä,
  • kyseessä ei ole alun perin hakijan ”oma asia” vaan asia on siirrettävä toisell henkilölle ja siirrolla on ilmeisesti tavoiteltu oikeusavun saamista.

Jos avustaminen ei ole mahdollista voidaan näissä asioissa kuitenkin antaa oikeusapuna oikeudellista neuvontaa ja myös maksuvapautukset ovat mahdollisia.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Avustajan saamiseksi säädetyt rajoitukset

Pääsääntöisesti oikeusavun saajalla on oikeus avustajaan. Tietyissä asioissa tällaista oikeutta ei kuitenkaan ole. Oikeusapuun ei kuulu avustaminen yksinkertaisissa rikosasioissa, verotusta tai julkista maksua koskevissa asioissa tai asioissa, joissa valitusoikeus perustuu kunnan tai muun julkisyhteisön jäsenyyteen. Oikeusapua ei yleensä anneta myöskään hakemusasioissa.

Julkinen oikeusavustaja voi kuitenkin tarvittaessa antaa oikeudellisia neuvoja ja laatia asiakirjoja niissäkin asioissa, joihin ei ole mahdollista saada julkista oikeusapua.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa