Minilex - Lakipuhelin

Oikeusavun edellytykset

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavun myöntäminen pohjautuu hakemukseen, jonka perusteella oikeusapua joko myönnetään tai se evätään. Oikeusapua ei yleensä voi saada, jos hakijalla on olemassa oikeusturvavakuutus, joka kattaa asian käsittelemisestä aiheutuvat kulut. Oikeusapua ei myöskän myönnetä, jos hakijan käytettävissä olevat varat ylittävät 1300 euroa kuukaudessa.

Hakijalta edellytetään selvitystä ansiotuloistaan, omaisuudestaan sekä pakollisista menoistaan, esimerkiksi elatuskustannuksista ja asumiskuluista. Näillä perusteilla tehdään laskelma, josta selviää myönnetäänkö oikeusapua ja onko se kokonaan maksutonta vai omavastuullisesti maksullista.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusapua ei pääsääntöisesti myöskään myönnetä, jos asia johon oikeusapua haetaan on selvä ja esimerkiksi riidaton, eikä näin ollen oikeusavustajaa tarvita. Oikeusapu voidaan evätä myös jos katsotaan, että hakijalla on mahdollisuus kustantaa avustajansa itse, eli hänen käyttövaransa ylittävät asetetut raja-arvot. 

Oikeusaputoimisto selvittää myös annettujen tietojen oikeellisuuden, joten hakijan tulee olla rehellinen laatiessaan selvitystä tuloistaan ja omaisuudestaan. Oikeusaputoimistolla on tiedonsaantioikeus erimerkiksi pankeilta, jos hakijan laatimassa asiakirjassa epäillään vilppiä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa