Minilex - Lakipuhelin

Oikeusavun edellytykset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavun myöntäminen pohjautuu hakemukseen, jonka perusteella oikeusapua joko myönnetään tai se evätään. Oikeusapua ei yleensä voi saada, jos hakijalla on olemassa oikeusturvavakuutus, joka kattaa asian käsittelemisestä aiheutuvat kulut. Oikeusapua ei myöskän myönnetä, jos hakijan käytettävissä olevat varat ylittävät 1300 euroa kuukaudessa.

Hakijalta edellytetään selvitystä ansiotuloistaan, omaisuudestaan sekä pakollisista menoistaan, esimerkiksi elatuskustannuksista ja asumiskuluista. Näillä perusteilla tehdään laskelma, josta selviää myönnetäänkö oikeusapua ja onko se kokonaan maksutonta vai omavastuullisesti maksullista.

Oikeusapua ei pääsääntöisesti myöskään myönnetä, jos asia johon oikeusapua haetaan on selvä ja esimerkiksi riidaton, eikä näin ollen oikeusavustajaa tarvita. Oikeusapu voidaan evätä myös jos katsotaan, että hakijalla on mahdollisuus kustantaa avustajansa itse, eli hänen käyttövaransa ylittävät asetetut raja-arvot. 

Oikeusaputoimisto selvittää myös annettujen tietojen oikeellisuuden, joten hakijan tulee olla rehellinen laatiessaan selvitystä tuloistaan ja omaisuudestaan. Oikeusaputoimistolla on tiedonsaantioikeus erimerkiksi pankeilta, jos hakijan laatimassa asiakirjassa epäillään vilppiä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]