Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu - rajat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavun rajat lasketaan hakijan käyttövarojen perusteella. Oikeusavun lähtökohtana on, että sitä annetaan niille, jotka eivät taloudellisesti pysty hoitamaan oikeudellisia asioitaan eli eivät muuten pysty saamaan oikeudellista apua. Tämän vuoksi on säädetty tietyistä rajoista, joiden ylittäessä ei henkilö voi enää saada muuta oikeusapua kuin neuvontaan.

Oikeusapua ei myönnetä, jos yksinäisen henkilön käyttövarat ovat yli 1300 euroa, tai puolisoiden laskettu käyttövara on yli 1200 euroa henkilöltä. Oikeusavun saaja voi joutua myös maksamaan omavastuuta tai oikeusapumaksua. Jos  henkilön käyttövarat ovat enintään 600 euroa, tai enintään 550 euroa puolisoilta per henkilö, ja tällainen henkilö saa oikeusapua, ei hakijan tarvitse maksaa oikeusapuamaksua tai omavastuuta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Neuvontaa voi saada kuitenkin ilman tulorajoja. Hakijan taloudellista asemaa ei selvitetä eikä omavastuuosuutta peritä, kun hakijalle annetaan vähäistä oikeudellista neuvontaa puhelimitse tai sähköpostilla. Oikeusavun saaminen määräytyy hakemuskohtaisesti. Hakemuksen perusteella laskentaan,  ylittävätkö henkilö käyttövarat avun saamiselle säädetyt rajat. Käyttövarat lasketaan hakijan tulojen ja menojen perusteella suoritettavan käyttövaralaskelman mukaan. Jos henkilöllä on puoliso, voidaan hänenkin tulonsa ja menonsa ottaa huomioon käyttövaraa laskettaessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa