Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutuksella tarkoitetaan asianajokulujen sekä muiden oikeudenkäynnistä aiheutuvien kulujen korvaamista varten otettavaa vakuutusta. Oikeusturvavakuutuksen ottaminen on vapaaehtoista. Oikeusturvavakuutus on yhdistetty usein esimerkiksi kotivakuutukseen.

Oikeusturvavakuutusta koskevassa vakuutussopimuksessa määritellään tarkemmin vakuutuksen ehdot. Ehtojen sisältö voi vaihdella eri vakuutusyhtiöiden tarjoamien oikeusturvavakuutusten välillä. Vakuutussopimuksesta ilmenee se, missä laajuudessa oikeusturvavakuutus korvaa oikeudenkäynnistä aiheutuneita kuluja. Oikeusturvavakuutuksen ottanut saa itse valita asianajajan tai muun lakimiehen, joka ryhtyy hoitamaan toimeksiantoa. Vakuutetulla on tarpeen tullen oikeus saattaa vakuutusyhtiön kanssa aiheutunutta erimielisyyttä koskeva asia vakuutussopimuksessa tarkoitetun puolueettoman elimen käsiteltäväksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusapua ei yleensä anneta silloin, kun hakijalla on oikeusturvavakuutus, joka kattaa kyseessä olevan asian. Oikeusapua voi olla kuitenkin mahdollista myöntää silloin, kun kustannukset ylittävät vakuutussopimuksen enimmäiskorvausmäärän. Oikeusapua voidaan antaa lisäksi vakuutuksen omavastuuosuuden kattamista varten niissä tapauksissa, kun hakijalla on taloudellisen tilanteensa vuoksi oikeus saada oikeusapua korvauksetta. Oikeusturvavakuutus tarkoittaa siis asianajokulujen sekä muiden oikeudenkäyntikulujen korvaamista varten otettavaa vakuutusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa