Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu ja yksityinen avustaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli henkilö on oikeutettu oikeusapuun, hän voi valita käyttääkö hän oikeudenkäynnissä avustajanaan oikeusaputoimistossa työskentelevää julkista oikeusavustajaa vai yksityistä oikeusavustajaa. Yksityisenä avustajana voi toimia asianajaja tai muu lakimies, jolla on lupa toimia oikeudenkäyntiavustajana. Avustajan tekemät toimenpiteet korvataan 80 tunnilta, ellei tuomioistuin erityistilanteissa myönnä lupaa tämän rajan ylittämiseen.

Oikeusapuun oikeutetun henkilön valintaoikeus yksityisen ja julkisen oikeusavustajan välillä ei ole täysin rajoitukseton. Yksityistä avustajaa voi käyttää vain oikeudenkäyntiasioissa, eli jos asiaa ei voida viedä tuomioistuimen ratkaistavaksi, oikeusapua näissä tapauksissa voi antaa vain julkinen oikeusavustaja. Tällainen asia voi olla esimerkiksi asiakirjan laatimisessa avustaminen.

Yksityisen avustajan palkkio voi ylittää oikeusavusta suoritettavan enimmäistuntikorvauksen, joten tästä ylimenevästä osuudesta asiakkaan ja avustajan on päästävä sopimukseen. Mikäli oikeusapua saanut henkilö häviää juttunsa, valtion varoista ei korvata hävinneen osapuolen maksettaviksi tulevia vastapuolen oikeudenkäyntikuluja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]