Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu - lasku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtio maksaa oikeusavun, jota on monta eri lajia. Tästä johtuen oikeusavun määrä ja laatu ovat riippuvaisia hakijan hakemuksesta sekä, siitä asiasta, johon apua haetaan. Oikeusapu kustannetaan valtion varoilla. Tämä voi tarkoittaa, että hakijan ei tarvitse maksaa siitä kuin omavastuuosuus ja oikeusapumaksu. Omavastuuosuuden sekä oikeusapumaksun määrä on riippuvainen henkilön käyttövaroista. Jos hänen käyttövaransa ovat riittävän alhaiset, hän vapautuu omavastuusta ja oikeusapumaksusta. Oikeusavun määrä riippuu henkilön varallisuudesta ja asiasta, johon hän hakee oikeusapua. Henkilö voi saada oikeusapua niin, että oikeusavun saaja ei maksa oikeusavusta kuin tarvittavat yllä mainitut maksut. Oikeusavun lasku eli kustannukset määräytyvät tapauskohtaisesti.

Jos yksityinen avustaja määrätään oikeusavun hakijalle, suoritetaan hänen palkkionsa ja kulunsa kuin julkisen oikeusavustajan. Tällöin yksityinen avustaja antaa selvityksen niistä menoista, jotka hänelle korvataan. Myös tuomioistuimen päätöksellä voidaan jutun hävinnyt osapuoli velvoittaa maksamaan oikeusavunsaajan oikeudenkäyntikulut.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]