Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus vakuutusehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan vakuutusehtojen mukaisesti oikeudenkäynnistä aiheutuvia kustannuksia. Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutusehdoissa erikseen luetelluissa tilanteissa asianajajan tai muun lakimiehen kohtuullisen palkkion ja kulut sekä tuomioistuimelle maksettavat oikeudenkäyntimaksut. Oikeusturvavakuutus voi kuulua esimerkiksi kotivakuutukseen, matkavakuutukseen, ammattiliiton vakuutukseen tai vapaaehtoiseen autovakuutukseen. Eri oikeusturvavakuutuksista korvataan eri tilanteisiin liittyviä kuluja. Kotivakuutukseen kuuluvasta oikeusturvavakuutuksesta korvataan vakuutusehtojen mukaisesti yksityiselämään liittyvien riita-, rikos- ja hakemusasioiden aiheuttamia kohtuullisia oikeudenkäyntikustannuksia. Ammattiliiton oikeusturvavakuutuksesta taas korvataan yleisesti asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja työhön liittyvissä asioissa. Työhön liittyviä kuluja ei korvata kotivakuutukseen liittyvästä yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta. Autonvakuutukseen liittyvästä oikeusturvavakuutuksesta korvataan yleensä moottoriajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyviä kuluja. Korvaukset suoritetaan aina vakuutusehtojen mukaisesti.

Oikeusturvavakuutuksen korvausmäärät, omavastuut, sekä ehdot vaihtelevat vakuutusyhtiöiden välillä huomattavasti.  Omaa oikeusturvavakuutusta koskevat vakuutusehdot kannattaa tarkastaa omasta vakuutusyhtiöstä. Vakuutusyhtiöistä ei kuitenkaan anneta oikeudellista neuvontaa tai oteta kantaa asian sisältöön, joten oikeudellisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]