Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu maksaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusapu maksetaan valtion varoista. Oikeusapu on valtion maksamaa oikeusavustusta, jonka tarkoituksena on taata jokaisen mahdollisuus ja oikeus saada asialleen oikeudenmukainen oikeudenkäyti ja päästä oikeuteen esittämään vaatimuksensa. Luonnollisesti oikeudelliseen apuun voi kuulua muunkinlainen avustaminen kuin avustaminen oikeudessa.

Hakijan tuloista riippuu, koituuko oikeusavusta kustannuksia hänelle. Jos hakijalla on tarpeeksi tuloja eli hänellä on tarpeeksi varallisuutta, joutuu hakija maksamaan oikeusapumaksun ja omavastuuosuuden. Jos taas hakijan tulot ovat alhaiset, ei hakijan tarvitse maksaa kumpaakaan. Oikeusapu on muuten maksutonta hakijalleen ja valtio kattaa sen. Oikeusapua myönnetään niihin välttämättömiin ja tarpeellisiin toimenpiteisiin, joita hakija tarvitsee asiaansa ajaakseen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tuomioistuimen tuomiossa tai päätöksessä voidaan velvoittaa osapuolet korvaamaan oikeudenkäyntikuluja. Tällöin voi tulla kyseeseen tilanne, jossa oikeusasian vastapuoli joutuu korvaamaan oikeusavunsaajan kuluja takaisin valtiolle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa