Minilex - Lakipuhelin

Asianajajaliitto ja oikeusturvavakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus on yksityisen vakuutusyhtiön myöntämä vakuutus. Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti oikeudenkäyntikuluja ja asianajopalkkion. Yleensä oikeusturvavakuutus sisältyy esimerkiksi kotivakuutukseen.

Asianajajaliitto sääntelee ja valvoo asianajotoimintaa, edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä kehittää oikeusoloja ja oikeusturvaa. Asianajajaliitto ei siis konkreettisesti puutu oikeusturvavakuutuksiin, vaan enemminkin yleisellä tasolla valvoo ja pyrkii edistämään oikeusturvaa. Asianajajaliitto valvoo kuitenkin suhteellisen tiukasti asianajajia. Mikäli asiakas on esimerkiksi tyytymätön asianajajan palkkioon, eli kokee sen esimerkiksi olevan liian suuri, voi asian viedä asianajajaliiton valvontalautakuntaan palkkioriita-asiana.

Asianajajaliitto edellyttää myös jokaista asianajajaa hankkimaan vastuuvakuutuksen. Vakuutus kattaa yleensä koko asianajotoiminnan. Tämä tarkoittaa, että mikä asianajaja tekee virheen asiakkaan asiassa, voi asiakas saada korvausta vastuuvakuutuksesta.

Asianajajaliitto valvoo myös, että asianajajat hoitavat työnsä ammattitaitoisesti. Mikäli asiakkaalla on oikeusturvavakuutus, hän saa vapaasti valita oman asianajajansa. Vakuutusyhtiö ei voi valita vakuutuksenottajan asianajajaa. Asianajajaliitto ei siis myönnä oikeusturvavakuutuksia, vaan yksityiset vakuutusyhtiöt.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]