Minilex - Lakipuhelin

Asianajajaliitto ja oikeusturvavakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus on yksityisen vakuutusyhtiön myöntämä vakuutus. Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti oikeudenkäyntikuluja ja asianajopalkkion. Yleensä oikeusturvavakuutus sisältyy esimerkiksi kotivakuutukseen.

Asianajajaliitto sääntelee ja valvoo asianajotoimintaa, edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä kehittää oikeusoloja ja oikeusturvaa. Asianajajaliitto ei siis konkreettisesti puutu oikeusturvavakuutuksiin, vaan enemminkin yleisellä tasolla valvoo ja pyrkii edistämään oikeusturvaa. Asianajajaliitto valvoo kuitenkin suhteellisen tiukasti asianajajia. Mikäli asiakas on esimerkiksi tyytymätön asianajajan palkkioon, eli kokee sen esimerkiksi olevan liian suuri, voi asian viedä asianajajaliiton valvontalautakuntaan palkkioriita-asiana.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Asianajajaliitto edellyttää myös jokaista asianajajaa hankkimaan vastuuvakuutuksen. Vakuutus kattaa yleensä koko asianajotoiminnan. Tämä tarkoittaa, että mikä asianajaja tekee virheen asiakkaan asiassa, voi asiakas saada korvausta vastuuvakuutuksesta.

Asianajajaliitto valvoo myös, että asianajajat hoitavat työnsä ammattitaitoisesti. Mikäli asiakkaalla on oikeusturvavakuutus, hän saa vapaasti valita oman asianajajansa. Vakuutusyhtiö ei voi valita vakuutuksenottajan asianajajaa. Asianajajaliitto ei siis myönnä oikeusturvavakuutuksia, vaan yksityiset vakuutusyhtiöt.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa