Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu - korotus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavun korottaminen voi tarkoittaa kahta eri asiaa. Oikeusavun korotus voi olla avustajan palkkion korottamista tai oikeusavun määrän korottamista. Avustajan palkkion korottamisella voidaan tarkoittaa tilannetta, jossa yksityisen avustajan palkkiota on korotettava. Tätä voidaan yleisesti korottaa vain enintään 20 %.

Avustajan palkkion korottaminen voi tulla kyseeseen jos, tehtäviä joudutaan suorittamaan vieraalla kielellä, poikkeuksellisissa olosuhteissa tai erityisen kiireellisenä.

Oikeusavun korottaminen on myös mahdollista, jos avustajan tehtävä on poikkeuksellisen vaikea ja sen hoitaminen edellyttää erityistä asiantuntemusta, kokemusta tai ammattitaitoa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kolmas mahdollisuus korottaa avustajan palkkiota on, jos avustajalla on tavallista suurempi vastuu taloudellisesta edusta tai asia on muutoin erityisen merkittävä päämiehelle. Palkkiota voidaan korottaa poikkeuksellisesti enintään 50 %:lla, jos kyseessä on lauantaina tai sunnuntaina ja avustajaa tarvitaan pidettävän pakkokeinokäsittelyn tai muun esitutkintaan kuuluvan tarpeellinen tehtävän takia.

Oikeusavun korottaminen on poikkeuksellinen toimenpide ja tällöin tulee erikseen osoittaa sen tarve. Arviointi on tapauskohtaista ja se tulee suhteuttaa avustajan tehtäviin ja käsiteltävän olevaan asiaan. Oikeusapu kattaa lähtökohtaisesti avustajan toimenpiteet 80 tunnilta. Asiaa käsittelevä tuomioistuin voi päättää oikeusavun jatkamisesta. Tämä perustuu oikeusavun saajan selvitykseen käsittelyn edellyttämistä välttämättömistä toimenpiteistä ja muut oikeusavun jatkamiseen vaikuttavat syyt. Kertakorotuksena voidaan oikeusapua korottaa enintään 30 tunnilla kerrallaan. On huomattava, että korotuspyyntö on tehtävä hyvissä ajoin ennen myönnetyn määrän päättymistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa