Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus ja asuntokauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti oikeudenkäynnistä tai sen välttämisestä aiheutuvia kustannuksia. Oikeusturvavakuutus voi sisältyä esimerkiksi kotivakuutukseen tai ammattiliittojen vakuutuksiin. Asuntokauppaa koskeviin riita-asioihin voi yleisesti hakea korvausta kotivakuutukseen kuuluvasta oikeusturvavakuutuksesta. 

Vakuutuksesta korvataan lähtökohtaisesti vakuutuksen voimassaoloaikana sattuneita vakuutustapahtumia.  Oikeusturvavakuutukseen liittyvä kahden vuoden sääntö on poikkeus tästä. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kahden vuoden säännön mukaan, jos oikeusturvavakuutus on ollut voimassa alle kaksi vuotta, tulee myös niiden asioiden, joihin riita, vaatimus tai syyte perustuu, olla syntynyt tämän vakuutuksen voimassaolon aikana. Mainittuun kahteen vuoteen lasketaan se aika, jonka vakuutus on ollut yhtäjaksoisesti voimassa yhdessä tai useammassa vakuutusyhtiössä. Kahden vuoden sääntö tulee esiin muun muassa asuntokauppariidoissa. Kaupan tekeminen katsotaan yleisesti asuntokauppariidan perusteeksi. Kahden vuoden sääntö estää oikeusturvaedun myöntämisen asuntokauppaa koskevassa riita-asiassa, jos vakuutus ei ole ollut voimassa kauppakirjaa tehtäessä eikä vakuutus ole ollut vakuutustapahtuman sattuessa voimassa kahta vuotta. Oikeusturvavakuutuksen kannalta on tärkeää, että uusi oikeusturvavakuutus alkaa välittömästi vanhan päätyttyä, eikä niiden väliin tule päivänkään katkosta. Asuntokauppatilanteessa kannattaa siis olla oikeusturvavakuutus voimassa jo ennen asuntokaupan tekemistä ja pitää se katkeamattomana voimassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa