Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus ja asuntokauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti oikeudenkäynnistä tai sen välttämisestä aiheutuvia kustannuksia. Oikeusturvavakuutus voi sisältyä esimerkiksi kotivakuutukseen tai ammattiliittojen vakuutuksiin. Asuntokauppaa koskeviin riita-asioihin voi yleisesti hakea korvausta kotivakuutukseen kuuluvasta oikeusturvavakuutuksesta. 

Vakuutuksesta korvataan lähtökohtaisesti vakuutuksen voimassaoloaikana sattuneita vakuutustapahtumia.  Oikeusturvavakuutukseen liittyvä kahden vuoden sääntö on poikkeus tästä. 

Kahden vuoden säännön mukaan, jos oikeusturvavakuutus on ollut voimassa alle kaksi vuotta, tulee myös niiden asioiden, joihin riita, vaatimus tai syyte perustuu, olla syntynyt tämän vakuutuksen voimassaolon aikana. Mainittuun kahteen vuoteen lasketaan se aika, jonka vakuutus on ollut yhtäjaksoisesti voimassa yhdessä tai useammassa vakuutusyhtiössä. Kahden vuoden sääntö tulee esiin muun muassa asuntokauppariidoissa. Kaupan tekeminen katsotaan yleisesti asuntokauppariidan perusteeksi. Kahden vuoden sääntö estää oikeusturvaedun myöntämisen asuntokauppaa koskevassa riita-asiassa, jos vakuutus ei ole ollut voimassa kauppakirjaa tehtäessä eikä vakuutus ole ollut vakuutustapahtuman sattuessa voimassa kahta vuotta. Oikeusturvavakuutuksen kannalta on tärkeää, että uusi oikeusturvavakuutus alkaa välittömästi vanhan päätyttyä, eikä niiden väliin tule päivänkään katkosta. Asuntokauppatilanteessa kannattaa siis olla oikeusturvavakuutus voimassa jo ennen asuntokaupan tekemistä ja pitää se katkeamattomana voimassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]