Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu yksinhuoltajalle

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavulla tarkoitetaan valtion tarjoamaa oikeudellista apua niille, jotka sitä tarvitsevat ja joilla ei ole taloudellisia valmiuksia suorittaa oikeudellisesta avusta johtuvia menoja. Käytännössä valtio maksaa lakimiehelle tämän oikeudellisista palveluista oikeusapua tarvitsevan puolesta. Hakijan taloudellinen asema arvioidaan sen mukaan, kuinka paljon varoja hänellä on kuukausittain käytössä. Oikeusavun tarvetta arvioitaessa otetaan huomioon myös oikeusapua tarvitsevan puolison käyttövarat kuukaudessa. Jos oikeusavun hakijalla on huollettavia, hänen tuloistaan vähennetään tietty summa lasta kohti. Yksinhuoltajan saamaa oikeusapua ei ole erikseen määritelty oikeusapulaissa tai sen nojalla annetussa asetuksessa oikeusavusta, vaan yksinhuoltaja saa oikeusapua samojen kriteerien täyttyessä kuin kuka tahansa muukin henkilö.

Oikeusavun saaminen on kuitenkin todennäköisempää yksinhuoltajalle kuin esimerkiksi avioliitossa elävälle lapsiperheen vanhemmalle. Jotta yksinhuoltaja saisi oikeusapua, tulee hänellä olla oikeudellisen avun tarve. Lisäksi hänen taloudellisen tilanteensa tulee olla sellainen, ettei hänellä ole taloudellisia valmiuksia maksaa itse oikeusavusta. Jos yksinhuoltaja elää yksin, eikä esimerkiksi uudessa suhteessa, huomioidaan vain hänen tulonsa, ei lapsen toisen vanhemman. Tuloina kuitenkin otetaan huomioon toiselta vanhemmalta mahdollisesti saatava elatusapu tai Kelan maksama elatustuki. Lisäksi jokaista alaikäistä lasta kohden vähennetään tietty rahasumma hänen tuloistaan arvioitaessa hänen kuukausittaisia käyttövarojaan. Myös lapsilisä ja mahdollinen kotihoidontuki otetaan huomioon tuloina.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusapu yksinhuoltajalle määräytyy siis samojen edellytysten mukaan kuin kenelle tahansa muulle. Yksinhuoltajan tulee kuitenkin muistaa, että erilaiset lapsista saatavat elatusavut, elatustuet, lapsilisät ja kotihoidontuet lasketaan mukaan hänen tuloihinsa. Sen lisäksi jokaista lasta kohti hän voi vähentää tietyn summan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa