- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Vakuutuksenantajan, joka on saanut toimiluvan Suomessa, myöntämän oikeusturvavakuutuksen vakuutetulla on vakuutustapahtuman satuttua oikeus antaa toimeksianto valitsemalleen asianajajalle tai muulle lakimiehelle. Tästä oikeudesta on mainittava oikeusturvavakuutuksen vakuutusehdoissa. Oikeusturvavakuutuksen sopimuksessa oleva sopimusehto, jolla tällaista oikeutta rajoitetaan, on mitätön. Oikeusturvavakuutuksen kannalta keskeistä on, että vakuutus korvaa vakuutetun asianajokulut.
Vakuutussopimus ei synnytä oikeussuhdetta vakuutusyhtiön ja vakuutuksenottajan asianajajan välille. Lähtökohtaisesti asianajaja laskuttaa vakuutettua eikä vakuutusyhtiötä. Käytännössä toimitaan kuitenkin niin, että asianajaja lähettää laskun suoraan vakuutusyhtiölle, sillä vakuutettu lähettäisi laskun joka tapauksessa yhtiölle. Tällainen käytäntö jouduttaa korvauksen suorittamista.
Tavallisesti vakuutusyhtiö maksaa laskun asianajajalle vähentäen siitä vakuutetun omavastuuosuuden. Omavastuuosuus jää vakuutetun itsensä maksettavaksi. Tällöin asianajajalla ei ole oikeutta velkoa päämieheltään muuta, kuin omavastuuosuus laskusta.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.