Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus ja toimeksianto asianajajalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vakuutuksenantajan, joka on saanut toimiluvan Suomessa, myöntämän oikeusturvavakuutuksen vakuutetulla on vakuutustapahtuman satuttua oikeus antaa toimeksianto valitsemalleen asianajajalle tai muulle lakimiehelle. Tästä oikeudesta on mainittava oikeusturvavakuutuksen vakuutusehdoissa. Oikeusturvavakuutuksen sopimuksessa oleva sopimusehto, jolla tällaista oikeutta rajoitetaan, on mitätön. Oikeusturvavakuutuksen kannalta keskeistä on, että vakuutus korvaa vakuutetun asianajokulut.

Vakuutussopimus ei synnytä oikeussuhdetta vakuutusyhtiön ja vakuutuksenottajan asianajajan välille. Lähtökohtaisesti asianajaja laskuttaa vakuutettua eikä vakuutusyhtiötä. Käytännössä toimitaan kuitenkin niin, että asianajaja lähettää laskun suoraan vakuutusyhtiölle, sillä vakuutettu lähettäisi laskun joka tapauksessa yhtiölle. Tällainen käytäntö jouduttaa korvauksen suorittamista. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tavallisesti vakuutusyhtiö maksaa laskun asianajajalle vähentäen siitä vakuutetun omavastuuosuuden. Omavastuuosuus jää vakuutetun itsensä maksettavaksi. Tällöin asianajajalla ei ole oikeutta velkoa päämieheltään muuta, kuin omavastuuosuus laskusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa