Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu ja kulut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusapumaksu on 70 euroa. Maksua ei kuitenkaan peritä, jos hakija saa korvauksetonta oikeusapua. Tällöin hakijan käyttövarat voivat olla enintään 600 euroa. Jos hakijan käyttövarat ovat tarpeeksi suuret, on hakijan myös maksettava omavastuuosuus, joka määräytyy käyttövarojen perusteella.

Oikeusaputoimisto perii hakijalta oikeusapumaksun oikeusavun myöntäessään tai toimittaessaan hakijan tuomioistuimelle osoittaman oikeusapuhakemuksen. Maksua ei peritä, jos oikeusapua annetaan vähäisen neuvon antamiseksi. Tällainen voi olla esimerkiksi sähköpostilla vastattava kysymys.

Mitä kuluja oikeusapu korvaa?

Oikeusavun saajan ei tarvitse suorittaa avustajan palkkiota tai korvausta muun muassa tulkkaus- ja käännösavusta, käsittelymaksusta, toimituskirjamaksusta, erillisistä pääasiaa käsittelevän viranomaisen maksuista, viranomaisen toimittamista toimenpiteistä tai antamista toimituskirjoista, jotka ovat tarpeen asian hoitamiseksi. Tähän kuuluvat myös tarpeellista todistamista ja todistelua koskevat kustannukset, kuten kuultavan henkilön matkakustannukset. Oikeusavunpiiriin kuuluvat myös kaikki välttämättömät täytäntöönpanokulut, jos niitä ei saada vastapuolelta perityksi. Oikeusapuun voi myös kuulua avustamista oikeudenkäynnissä tai asiakirjojen laatimisessa, joista hakijan ei tarvitse maksaa, vaan oikeusapu voi kattaa kulut. Oikeusapu määräytyy hakijan oikeusapuhakemuksen perusteella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]