Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu rikosasioissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusapua voi hakea sekä rikos- että riita-asioihin. Rikoksen uhrin kohdalla oikeusapumenettelyssä on joitain poikkeuksia, sillä esimerkiksi seksuaalirikoksen tai perheväkivallan uhriksi joutuneelle määrätään tuomioistuimen toimesta hänen tuloistaan riippumatta avustaja tai tukihenkilö. 

Muissa kuin edellämainituissa rikosasioissa oikeusapua voi hakea tavanomaisten oikeusavun kriteereiden mukaan. Sekä rikoksen tekijä, että sen uhri voivat hakea oikeusapua, joka on hakijan varallisuustilanteesta riippuen osittain maksullista omavastuuosan verran, tai täysin maksutonta mikäli hakijan varallisuustilanteen perusteella päätetään, että hänen ei tarvitse suorittaa oikeusavusta edes omavastuuosuutta. 

Oikeusapuhakemuksen voi tehdä paikan päällä oikeusaputoimistossa, sähköisesti tai ottamalla yhteyttä suoraan siihen lainoppineeseen, jonka haluaisi itseään oikeudenkäyntiasiassa avustavan. Yleensä lakimies tekee tässä tapauksessa oikeusapuhakemuksen hakijan puolesta. Oikeusavun myöntäminen arvioidaan joka hakijan kohdalla erikseen, ja hakemuksessa kysytään esimerkiksi hakijan ansiotuloja ja perhesuhteita esimerkiksi elätettävien lasten osalta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]