Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus yritykselle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus korvaa oikeudellisen avun käyttämisestä johtuneet kohtuulliset kulut ja muut oikeudenkäyntikulut, kuten esimerkiksi todistelukulut, riita-asioissa, hakemusasioissa ja rikosasioissa. Vakuutusyhtiöt myyvät oikeusturvavakuutuksia yksityisille ja yrityksille. Oikeusturvavakuutusta ei kuitenkaan ole tarkoitettu yrityksille, joille oikeudelliset kysymykset ovat olennainen osa liiketoimintaa ja kun yritys käsittelee oikeudellisia kysymyksiä päivittäin. Tällaisia aloja ovat esimerkiksi kiinteistöjen vuokraus, arvopaperi- ja osakekauppa sekä omaisuudenhoito. Oikeusturvavakuutus suojaa tapauksissa, joissa oikeudellisen avun tarve on satunnaista ja äkillistä. Vakuutettu voi käyttää vakuutusta asioissa, jotka tulevat vireille käräjäoikeudessa tai välimiesmenettelyssä, mutta myös tuomioistuinten ulkopuolisissa asioissa, jos asia olisi Suomessa välittömästi saatettavissa käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Yrityksen oikeusturvavakuutuksen piirissä ovat itse yritys ja sen työntekijät sekä sellaiset palkattomat tai satunnaiset työnsuorittajat, joiden aiheuttamista vahingoista vakuutuksenottaja voimassa olevan oikeuden mukaan on korvausvastuussa. Konkurssi, ulosotto ja yrityssaneeraus sekä oikeushenkilön rangaistusvastuu on useimmissa vakuutuksissa suljettu vakuutuksen ulkopuolelle. Vakutuuksesta ei yleensä makseta kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet ennen vakuutustapahtumaa suoritetuista toimenpiteistä tai asian alustavasta selvittelystä eikä vakuutetun maksettavaksi tuomittuja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa