Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu - puolison tulot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Puolison tulot voivat vaikuttaa siihen, kuinka oikeusavun hakijan käyttövarat lasketaan. Näin ollen puolison tuloilla on vaikutusta siihen, mikä on oikeusavun omavastuun osuus ja onko hakija ylipäänsä oikeutettu saamaan oikeusapua. Esimerkiksi puolisoilla joiden laskettu käyttövara on enintään 550 euroa henkilöä kohden, ei oikeusavun saajan tällöin tarvitse maksaa omavastuuosuutta. Puolestaan, jos puolisoiden käyttövarat ovat enemmän kuin 1 200 euroa henkilöä kohden, ei hakija ole oikeutettu saamaan muuta oikeusapua kuin neuvontaa, joka on kaikille maksutonta.

Puolisoiden tulot lasketaan puolisoiden laissa säädettyjen tulojen, menojen, varallisuuden ja elatusvelvollisuuden perusteella. Huomioitavaa on, että tämä koskee myös avopuolisoita. Puolisoiden varallisuus ei vaikuta omavastuuosuuteen tai oikeusavun saamiseen, jos puolisot ovat toistensa vastapuolina oikeudessa. Tämä voi käsittää rikos- ja riita-asiat. Puolison tulot eivät myöskään vaikuta toisen käyttövaralaskentaan, jos oikeusavun hakija on epäiltynä tai vastaajana rikosasiassa. Myös se, että puolisot asuvat pysyvästi välien rikkoutumisen vuoksi erillään vaikuttaa hakijan käyttövaran laskemiseen. Näissä tapauksissa oikeusapuun ja sen määrään vaikuttavat vain hakijan taloudelliset seikat.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]