Minilex - Lakipuhelin

Onko oikeusapu ilmaista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavun maksuttomuus riippuu hakijan käyttövaroista. Riippuen hakijan varallisuudesta voi oikeusapu olla kokonaan ilmaista tai hakija voi joutua maksamaan siitä omavastuuosuuden ja oikeusapumaksun.

Henkilön mahdollisuus saada ilmaista oikeusapua riippuu siis hänen käyttövaroistaan. Käyttövara tarkoittaa hänen tulojen ja menojensa yhteenlaskettua tulosta eli sitä määrää, kuinka paljon hakijalla on varoja käytettävänään tiettynä kuukautena.

Enintään 600 euron käyttövarat oikeuttavat ilmaiseen oikeusapuun. Tällöin ei makseta oikeusapumaksua tai omavastuuosuutta. Hakijalla, jonka käyttövarat ovat 600 – 1300 euroa on oikeus oikeusapuun, mutta käyttövarat määräävät maksettavan omavastuuosuuden. Jos hakijalla on puoliso, lasketaan käyttövara huomioiden puolison tietyt tulot ja menot. Tästä on kuitenkin tiettyjä poikkeuksia. Myös oikeussavun saamisen rajat ovat erilaiset. Käyttövaran määrä vaikuttaa siihen, minkälaista ja kuinka paljon oikeusapua hakija voi saada.

Neuvonta, jota oikeusaputoimistot antavat on ilmaista, eikä sen saatavuus ole riippuvainen hakijan tuloista. Jokaisella on oikeus saada maksutonta vähäistä oikeusapua oikeusaputoimistosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]