Minilex - Lakipuhelin

Onko oikeusapu ilmaista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavun maksuttomuus riippuu hakijan käyttövaroista. Riippuen hakijan varallisuudesta voi oikeusapu olla kokonaan ilmaista tai hakija voi joutua maksamaan siitä omavastuuosuuden ja oikeusapumaksun.

Henkilön mahdollisuus saada ilmaista oikeusapua riippuu siis hänen käyttövaroistaan. Käyttövara tarkoittaa hänen tulojen ja menojensa yhteenlaskettua tulosta eli sitä määrää, kuinka paljon hakijalla on varoja käytettävänään tiettynä kuukautena.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Enintään 600 euron käyttövarat oikeuttavat ilmaiseen oikeusapuun. Tällöin ei makseta oikeusapumaksua tai omavastuuosuutta. Hakijalla, jonka käyttövarat ovat 600 – 1300 euroa on oikeus oikeusapuun, mutta käyttövarat määräävät maksettavan omavastuuosuuden. Jos hakijalla on puoliso, lasketaan käyttövara huomioiden puolison tietyt tulot ja menot. Tästä on kuitenkin tiettyjä poikkeuksia. Myös oikeussavun saamisen rajat ovat erilaiset. Käyttövaran määrä vaikuttaa siihen, minkälaista ja kuinka paljon oikeusapua hakija voi saada.

Neuvonta, jota oikeusaputoimistot antavat on ilmaista, eikä sen saatavuus ole riippuvainen hakijan tuloista. Jokaisella on oikeus saada maksutonta vähäistä oikeusapua oikeusaputoimistosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa