Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapua elatusasiaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavulla tarkoitetaan sitä, että henkilö voi saada apua oikeudellisten asioiden hoitamista varten valtion varoilla. Hänelle myönnetään siis avustaja tai asianajaja, jonka palkkio maksetaan valtion varoista joko kokonaan tai osittain. Tällaista apua annetaan henkilölle, joka todella tarvitsee oikeudellista apua ja joka ei taloudellisen asemansa vuoksi kykene siitä itse suoriutumaan. Tällaiseen oikeudelliseen apuun katsotaan kuuluvaksi neuvonta, tarpeelliset toimenpiteet sekä lisäksi avustaminen tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa sekä vapautus eräistä asian käsittelyyn liittyvistä menoista. Oikeusavun myöntäminen riippuu hakijan tuloista, varallisuudesta ja menoista. Niiden perusteella lasketaan, onko hakija oikeutettu oikeusapuun joko kokonaan tai osittain valtion varoista.

Oikeusapua annetaan kaikenlaisissa oikeudellisissa asioissa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi juuri elatusriidat tai muut elatusasiat. Helpoiten apua saa, kun menee oikeusaputoimistoon ja selittää oman tilanteensa. Sieltä sitten ohjataan auttavan asiamiehen puheille, joka ryhtyy hoitamaan asiaa. Helpoiten tällaisissa elatusasioissa apua saa juurikin julkiselta oikeusavustajalta oikeusaputoimistosta. Oikeusaputoimistossa apua antavat niin julkiset oikeusavustajat kuin asianajajatkin. Hakijalla on myös mahdollisuus hakea oikeusapua yksityiseltä asianajajalta samalla tavalla kuin oikeusaputoimistostakin. On siis mahdollista, että tietyt asianajotoimistotkin hoitavat oikeusavun turvin hakijan asiaa. Kannattaa kuitenkin aina ensin selvittää, ottaako toimisto vastaan tällaista asiaa. Mikäli ei, varmin tie on hakeutua suoraan oikeusaputoimistoon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]