Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapua vakuutuksen omavastuuosuuteen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavulla tarkoitetaan sitä, että henkilö voi saada apua oikeudellisten asioiden hoitamista varten valtion varoilla. Hänelle myönnetään siis avustaja tai asianajaja, jonka palkkio maksetaan valtion varoista joko kokonaan tai osittain. Tällaista apua annetaan henkilölle, joka tarvitsee oikeudellista apua ja joka ei taloudellisen asemansa vuoksi kykene sitä itse kustantamaan. Tällaiseen oikeudelliseen apuun katsotaan kuuluvaksi neuvonta, tarpeelliset toimenpiteet sekä lisäksi avustaminen tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa sekä vapautus eräistä asian käsittelyyn liittyvistä menoista.

Oikeusavun myöntäminen riippuu hakijan tuloista, varallisuudesta ja menoista. Niiden perusteella lasketaan, onko hakija oikeutettu oikeusapuun joko kokonaan tai osittain valtion varoista. On kuitenkin myös mahdollista, että hakijalla on oikeusturvavakuutus. Tällöin oikeusapua ei yleensä myönnetä, mikäli tällainen oikeusturvavakuutus korvaa hänen asiansa kulut. Tällaisissa tilanteissa hakijan kannattaa ensin selvittää vakuutusyhtiöstä, voidaanko hänen vakuutustaan käyttää kyseessä olevaan asiaan. Esimerkiksi oikeusturvavakuutus löytyy yleensä osana kotivakuutusta, matkavakuutusta, autovakuutusta ja yritysvakuutusta. Se voi sisältyä myös moniin muihin vakuutuksiin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vaikka oikeusturvavakuutus korvaisikin kulut, jää hakijalle lähes aina kuitenkin maksettavaksi omavastuun osuus. Hakija voi saada oikeusapua vakuutuksensa omavastuuosuuteen, jos hän saisi oikeusapua korvauksetta tulojensa ja varallisuutensa perusteella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa