Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapua vakuutuksen omavastuuosuuteen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavulla tarkoitetaan sitä, että henkilö voi saada apua oikeudellisten asioiden hoitamista varten valtion varoilla. Hänelle myönnetään siis avustaja tai asianajaja, jonka palkkio maksetaan valtion varoista joko kokonaan tai osittain. Tällaista apua annetaan henkilölle, joka tarvitsee oikeudellista apua ja joka ei taloudellisen asemansa vuoksi kykene sitä itse kustantamaan. Tällaiseen oikeudelliseen apuun katsotaan kuuluvaksi neuvonta, tarpeelliset toimenpiteet sekä lisäksi avustaminen tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa sekä vapautus eräistä asian käsittelyyn liittyvistä menoista.

Oikeusavun myöntäminen riippuu hakijan tuloista, varallisuudesta ja menoista. Niiden perusteella lasketaan, onko hakija oikeutettu oikeusapuun joko kokonaan tai osittain valtion varoista. On kuitenkin myös mahdollista, että hakijalla on oikeusturvavakuutus. Tällöin oikeusapua ei yleensä myönnetä, mikäli tällainen oikeusturvavakuutus korvaa hänen asiansa kulut. Tällaisissa tilanteissa hakijan kannattaa ensin selvittää vakuutusyhtiöstä, voidaanko hänen vakuutustaan käyttää kyseessä olevaan asiaan. Esimerkiksi oikeusturvavakuutus löytyy yleensä osana kotivakuutusta, matkavakuutusta, autovakuutusta ja yritysvakuutusta. Se voi sisältyä myös moniin muihin vakuutuksiin.

Vaikka oikeusturvavakuutus korvaisikin kulut, jää hakijalle lähes aina kuitenkin maksettavaksi omavastuun osuus. Hakija voi saada oikeusapua vakuutuksensa omavastuuosuuteen, jos hän saisi oikeusapua korvauksetta tulojensa ja varallisuutensa perusteella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]