Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus rikosasia

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus kattaa kuluja, joita syntyy esimerkiksi riita- tai rikosasiaa käsitellessä tuomioistuimessa. Koska vakuutusyhtiöitä on useita erilaisia, myös vakuutuksen ehdot vaihtelevat yhtiöittäin, ja eri yritysten tarjoamien vakuutusten sisältö voi vaihdella rajusti. Yleensä oikeusturvavakuutus kuitenkin kattaa esimerkiksi lakimiehen palkkion silloin, kun asianajajaa tarvitaan esimerkiksi vahingonkorvausasiassa, joka on kohdistunut oikeusturvavakuutuksen ottajaan. 

Oikeusturvavakuutuksen ehdoissa on myös usein lueteltu erilaisia tilanteita, jota vakuutus ei korvaa. Vakuutus koskee yleensä myös vain sellaisia tilanteita, jotka koskevat henkilön yksityiselämässä tapahtuneita asioita. Esimerkiksi työpaikallaan rikoksen kohteeksi joutuneen henkilön tosiasialliset kulut korvataan yleensä vaikkapa työnantajalla olevasta vakuutuksesta, eikä henkilön omasta oikeusturvavakuutuksesta. Vakuutus voi myös sisältää niin sanotun omavastuuosuuden, joka tulee henkilön itsensä maksettavaksi, ja jonka ylimenevän osuuden korvaa vakuutus. Tämä omavastuuosuus vaihtelee myös vakuutusyhtiöittäin, joillakin omavastuuosuus voi olla suurempi ja toisilla sitä taas ei välttämättä ole ollenkaan. Joka tapauksessa on syytä perehtyä omiin henkilökohtaisiin vakuutusehtoihin huolella jo siinä vaiheessa, kun vakuutusta ottaa. Vakuutuksia kannattaa myös kilpailuttaa eri vakuutusyhtiöiden kesken, jotta saa juuri sellaisen turvan, mitä itse haluaa ja tarvitsee.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]