Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu - lasten huoltajuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntönä on, että yleisessä tuomioistuimessa ei voi saada hakemusasiassa oikeusapua. Tästä voidaan kuitenkin poiketa, jos avustajan määräämiselle on painavia syitä.

Painava syy voi olla, kun hakemuksen laatimisessa tarvitaan oikeudellista asiantuntemusta tai erityisiä selvityksiä. Asia voi myös vaikeusasteeltaan tai käsittelytavaltaan vastata riita-asian menettelyä ja tällöin henkilö voi olla oikeutettu saamaan julkista oikeusapua. Hakemusasia voi muuttua riita-asian kaltaiseksi, jos hakemuksen vaatimuksia vastustetaan. Asiatyyppeinä kyseeseen voivat tulla velkajärjestelyasiat sekä edunvalvontaa ja lapsen elatusta koskevat asiat. Merkitystä on sillä, kuinka vaikea asia on ja kuinka paljon hakemuksen laatimiseen tarvitaan oikeudellista asiantuntemusta. Tämä edellyttää aina tapauskohtaista arviointia.

Riitaisat perheoikeuteen kuuluvat asiat, kuten lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevat asiat, ovat sellaisia, joihin avustajia on määrätty. Lasten huoltajuuskiistaan on mahdollista saada oikeusapua hakemuksen laatimisessa ja tarvittaessa oikeudenkäynnissä, jos hakemusasia muuttuu riitaiseksi. Mahdollisuus saada oikeusapua lasten huoltajuutta koskevissa asioissa määräytyy aina tilannekohtaisesti. Lähtökohtana on, että huoltajuusasioissa voi saada oikeusapua, jos hakija on siihen taloudellisen tilanteensa perusteella oikeutettu. Oikeudellista neuvontaa on kuitenkin mahdollista saada henkilön taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]