Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus ja korvaushakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus on vakuutus, joka korvaa oikeudenkäynnin kustannukset vakuutuksen ehtojen mukaisesti. Vakuutus voi myös korvata ne kustannukset jotka aiheutuvat esimerkiksi siitä, että oikeudenkäyntiä yritetään välttää. Oikeusturvavakuutus voi olla esimerkiksi kotivakuutuksen osa.

Jotta oikeusturvavakuutuksesta voisi saada kovauksia, tulee vahingosta tehdä korvaushakemus. Se, että jokin vakuutusyhtiö tarjoaa oikeusturvavakuutuksen, ei suoraan tarkoita, että vakuutusyhtiöltä voi saada oikeudellista neuvontaa.

Hakemus

Jotta oikeusturvavakuutus korvaisi oikeudenkäyntikulut, on korvausta haettava etukäteen. Omalta vakuutusyhtiöltä saa lomakkeen, jolla korvauksia haetaan. Jutun selvitys ja aiotut toimenpiteet on liitettävä hakemukseen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Hakemus on siis tehtävä kirjallisena vakuutusyhtiölle, sillä ilman tätä ei korvauksia voi saada.

Vakuutuksen ehdot

Koska eri oikeusturvavakuutusten ehdot vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin, on tärkeää perehtyä oman oikeusturvavakuutuksen ehtoihin. Oikeusturvavakuutukseen liittyy aina esimerkiksi omavastuu, joka voi vaihdella riippuen vakuutusyhtiöstä. Yleensä omavastuu on tietty prosentti kuluista, kuitenkin niin että se on aina vähintään jokin tietty summa.

Lisäksi se määrä, joka on vakuutettu, määritellään vakuutuskirjassa. Vakuutus ei täysin korvaa kaikki kuluja, sillä omavastuuosuuden lisäksi, vakuutuksilla on yleensä enimmäiskorvausmäärä jokaista oikeudenkäyntiä kohden.

Vinkit

- Eri oikeusturvavakuutusten ehdot vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin, ja näin ollen on syytä perehtyä oman vakuutuksen ehtoihin.

Varoitukset

- Jos oikeusavun hakijalla on oikeusturvavakuutus, josta hän saa kulunsa korvatuiksi, ei oikeusapua yleensä myönnetä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa