Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu opiskelija

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Opiskelijalle myönnetään yleistä oikeusapua hänen käyttövarojen eli tulojen, menojen ja elatusvelvollisuuden perusteella. Oikeudellinen apu tarkoittaa, että henkilö voi saada itselleen oikeudellisen asian hoitamista varten avustajan kokonaan tai osittain valtion varoista riippuen hakijan käyttövaroista ja tapauksen luonteesta. 

Opiskelija ei ole oikeutettu oikeusapuun, jos hänellä on oikeusturvavakuutus tai jos hänen tulonsa ovat yli 1300 euroa kuukaudessa. Oikeusapu turvataan rikosoikeudenkäynnissä vastaajalle, tietyissä tilanteissa, hänen taloudellisesta asemastaan riippumatta. Lisäksi oikeusapu turvataan vakavien väkivaltarikosten ja seksuaalirikosten uhreille. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusapua tarjoavat oikeudenkäyntiasioissa julkiset oikeusavustajat, asianajajat ja muut lakimiehet. Julkista oikeusapua voi hakea oikeus.fi sivuston kautta netissä tai miltä tahansa oikeusaputoimistolta hakijan asuinpaikasta riippumatta. Hakiessaan oikeusapua hakijan tulee esittää selvitys tuloistaan, vähennettäväksi vaadittavista menoistaan sekä omaisuudestaan ja veloistaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa