Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu yksityiseen avustajaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusavulla tarkoitetaan sitä, että henkilö voi saada apua oikeudellisten asioiden hoitamista varten valtion varoilla. Hänelle myönnetään siis avustaja tai asianajaja, jonka palkkio maksetaan valtion varoista joko kokonaan tai osittain. Tällaista apua annetaan siis henkilölle, joka tarvitsee oikeudellista apua ja joka ei taloudellisen asemansa vuoksi kykene siitä itse suoriutumaan. Tällaiseen oikeudelliseen apuun katsotaan kuuluvaksi neuvonta, tarpeelliset toimenpiteet sekä lisäksi avustaminen tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa sekä vapautus eräistä asian käsittelyyn liittyvistä menoista. Oikeusavun myöntäminen riippuu hakijan tuloista, varallisuudesta ja menoista. Niiden perusteella lasketaan, onko hakija oikeutettu oikeusapuun joko kokonaan tai osittain valtion varoista.

Oikeusapua voi saada joko valtioin oikeusaputoimistosta tai ihan asianajotoimistostakin, mikäli he hoitavat oikeusapujuttuja. Yksityiseltä asianajajalta apua haetaan samalla tavalla kuin oikeusaputoimistostakin. Hakijan tulee, yhdessä asianajajan kanssa, täyttää oikeusapuhakemus, jonka mukaisesti oikeusapua myönnetään hänen valitsemalleen avustajalle. Oikeusavun myöntäminen riippuu kuitenkin hakijan tuloista. Mikäli hänelle myönnetään oikeusapua, maksaa valtio asianajajan palkkion valtioin varoista enintään 80 tunnilta, ellei tuomioistuin ole toisin erityisluvalla määrännyt. Hakijalla on siis mahdollisuus päättää, hakeeko hän avustajaa oikeusaputoimistosta vai asianajotoimistosta, mikäli hän on oikeutettu oikeusapuun. Jos avustaja on tavallisesta asianajotoimistosta, valtio maksaa avustajan palkkion hakemuksen perusteella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]