Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapulaki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusapulaki sisältää oikeusavun yleiset edellytykset. Oikeusapua ovat valtion varoista annettava oikeudellinen neuvonta, tarpeelliset toimenpiteet, avustaminen tuomioistuimessa ja muissa viranomaisissa sekä vapautus eräistä asian käsittelyyn liittyvistä menoista.

Oikeusapua voidaan antaa henkilölle, joka tarvitsee apua oikeudellisessa asiassa ja joka ei taloudellisen asemansa vuoksi kykene itse suorittamaan sen hoitamisen vaativia menoja. 

Oikeusapua valtion varoista voidaan antaa vain luonnolliselle henkilölle. Oikeusapua ei voi antaa yhtiölle tai yhteisölle eikä henkilölle, jolla on kysymyksessä olevan asian kattava oikeusturvavakuutus. Henkilöllä tulee olla kotikunta Suomessa tai koti- tai asuinpaikka toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa.

Oikeusapua annetaan hakemuksesta ja avun taloudellisena edellytyksenä on, etteivät henkilön käyttövarat ja varallisuus ylitä valtioneuvoston asetuksella vahvistettua määrää. Oikeusapua voidaan antaa täysin korvauksetta tai omavastuuosuutta vastaan hakijan taloudellisen aseman perusteella. 

Vähäistä oikeudellista neuvontaa on mahdollista saada maksutta eikä tällöin taloudellista asemaa tarvitse selvittää. Vähäinen oikeudellinen neuvonta voi olla neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai sähköisiä viestintäpalveluja käyttäen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]