Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutuksen hakeminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus myönnetään yleensä kotivakuutuksen tai muun vakuutuksen liitännäisenä. Itsenäisenä oikeusturvavakuutusta ei Suomessa juurikaan myydä. Oikeusturvavakuutus hankitaan yksityiseltä vakuutusyhtiöltä, joita Suomessa on useita.

Oikeusturvavakuutus korvaa yleensä kulut, jotka aiheutuvat riidasta, joka syntyy vakuutuksen ollessa voimassa. Useissa oikeusturvavakuutuksissa on myös niin kutsuttu kahden vuoden sääntö. Tämä tarkoittaa, että jos vakuutus on vakuutustapahtuman eli riidan syntyessä ollut voimassa alle kaksi vuotta, täytyy niiden seikkojen, joihin riita perustuu, olla syntynyt vakuutuksen voimassaoloaikana. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos kyse on vesivahingon aiheuttamasta vauriosta ja sitä koskevasta riidasta, tulee vesivahingon olla syntynyt vakuutuksen voimassaoloaikana, jotta riidasta aiheutuneet oikeudenkäyntikulut tulevat korvattavaksi.

Kun on aika hakea oikeusturvavakuutuksesta korvausta, se tehdään suoraan vakuutusyhtiölle. Useilla vakuutusyhtiöillä on valmis lomake, jonka avulla korvausta voi hakea. Korvauksen hakemisen voi antaa myös asiaa hoitavan asianajajan tehtäväksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]