Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus kotiin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutuksella tarkoitetaan vakuutusta, joka korvaa oikeudenkäynneistä ja eräistä niihin liittyvistä asioista aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja. Oikeusturvavakuutusta ei kuitenkaan yleensä ole tarjolla itsenäisenä vakuutuksena, vaan lähtökohtaisesti ne kuuluvat jonkin toisen vakuutuksen alaisuuteen. Esimerkiksi kotivakuutuksessa ja autovakuutuksessa on yleensä aina mukana oikeusturvavakuutus. Oikeusturvavakuutus on erityisen hyvä henkilöille, jotka eivät voi saada valtion varoin kustannettavaa oikeusapua, mutta joille kuitenkin oikeudenkäynti muodostaa huomattavan kuluriskin. Tällainen oikeusturvavakuutus on ensisijainen oikeusapuun nähden. Tämä tarkoittaa siis sitä, että edes oikeusapua ei myönnetä, mikäli henkilöllä on olemassa asiaan liittyvä oikeusturvavakuutus.

Mikäli henkilö kokee omaisuuden hajottamista kotonaan esimerkiksi väkivallan seurauksena, on mahdollista, että kotivakuutuksen yhteyteen kuuluu oikeusturvavakuutus, joka korvaa kotiin liittyviä oikeudenkäyntikuluja. Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, joita aiheutuu, kun käytetään lakimiesapua rikos-, hakemus- ja riita-asioissa. Korvattavat asiat on kuitenkin aina määritelty vakuutuksen ehdoissa. Tämän vuoksi kannattaa aina perehtyä tarkasti oman vakuutuksen ehtoihin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusturvavakuutukseen kuuluu pääsääntöisesti aina omavastuu, kuten lähes kaikkiin vakuutuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön tulee maksaa omavastuuosuus itse vakuutusyhtiölle, mutta oikeusturvavakuutus muutoin korvaa kaikki kulut enimmäismäärään saakka. Vakuutus ei siis välttämättä korvaa kaikkia kuluja, vaan esimerkiksi 8 500 euroon asti. Tuomioistuin voi kuitenkin myöntää oikeusapua kyseisen summan ylittävälle osalle. Lisäksi kannattaa huomioida, että omavastuuosuuden määrä vaihtelee vakuutusyhtiöstä riippuen. Pääsääntöisesti omavastuuosuus on tietty euromäärä ja sen lisäksi tietty prosenttiosuus kuluista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että omavastuu on esimerkiksi 150 euroa + esimerkiksi 15 % kuluista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa