Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu ja puolison tulot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleinen, toiselta nimeltään myös julkinen, oikeusapu on valtion varoista maksettavaa oikeudellista neuvontaa. Henkilö, jolla ei ole oikeusturvavakuutusta tai mahdollisuutta maksaa itse oikeudellista apua, voi olla oikeutettu valtion varoin osaksi tai kokonaan kustannettuun yleiseen oikeusapuun.

Oikeusapua myönnetään hakijan käyttövaran ja varallisuuden perusteella ja sen myöntämiseen vaikuttaa hakijan sekä puolison esittämänsä selvitys tuloista, elatusvelvollisuudesta, menoista, varallisuudesta sekä selvitys asiasta, johon oikeusapua haetaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Oikeusapua ei myönnetä, jos puolisoiden käyttövara on yli 1 200 euroa henkilöltä. Käyttövara lasketaan vähentämällä kuukausittaisista tuloista ennakonpidätyksen tai ennakonkannon mukainen vero ja työntekijän lakisääteiset maksut. Tuloista vähennetään myös kohtuulliset asumismenot, päivähoitomaksut, elatusapumaksut, ulosottosuoritukset sekä velkajärjestelyn maksuohjelman mukaiset suoritukset.

Kun hakijan taloudessa on huollettavia, tuloista vähennetään 300 euroa lasta kohti. Elatusapu, elatustuki, perhe-eläke, lapsilisä ja kotihoidon tuki otetaan tuloina huomioon huoltajan käyttövaraa laskettaessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa