Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu ja irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtion maksama oikeusapu myönnetään henkilölle, joka tarvitsee asiantuntevaa apua oikeudellisessa asiassa ja joka taloudellisen asemansa vuoksi ei kykene itse suorittamaan sen hoitamisen vaatimia menoja. Oikeusavun voi saada täysin ilmaiseksi tai omavastuuosuutta vastaan. Oikeusavun saa ilman omavastuusta, jos hakijan käyttövara on korkeintaan 600 euroa kuukaudessa. Oikeusapuun kuuluvat oikeudellinen neuvonta, tarpeelliset toimenpiteet sekä avustaminen tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa sekä vapautus eräistä asian käsittelyyn liittyvistä menoista siten kuin laissa säädetään. Oikeusapu kattaa avustajan palkkion ja kulut tuomioistuimessa. Laiton irtisanominen käsitellään riita-asiana käräjäoikeudessa. 

Työnantaja voi irtisanoa työntekijän vain asiallisesta ja painavasta syystä. Asiallinen ja painava syy ei ole työntekijän henkilöön, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvä syy. Työnantaja saa irtisanoa työntekijän vain taloudellisesta ja tuotannollisesta syystä. Työntekijää ei ole irtisanottu taloudellisesta tai tuotannollisesta syystä, jos työnantaja on joko ennen irtisanomista tai sen jälkeen ottanut uuden työntekijän samankaltaisiin tehtäviin, vaikka hänen toimintaedellytyksensä eivät ole vastaavana aikana muuttuneet tai töiden uudelleenjärjestelystä ei ole aiheutunut työn tosiasiallista vähentymistä. Työntekijä voi vaatia laittoman irtisanomisen perusteella korvausta käräjäoikeudessa. Kanne on nostettava, eli haastehakemus on jätettävä kahden vuoden kuluessa siitä, kun työsuhde on päättynyt.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]