Minilex - Lakipuhelin

Oikeusapu huoltajuuskiistaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsen huoltoa tai tapaamisoikeutta koskeva asia pannaan tuomioistuimessa vireille hakemuksella, jonka voivat tehdä lapsen vanhemmat yhdessä, toinen vanhemmista, lapsen huoltaja tai sosiaalilautakunta. Jos lapsi on huoltajan kuoleman johdosta jäänyt vaille huoltajaa, voi hakemuksen tehdä myös lapsen sukulainen tai muu lapselle läheinen henkilö. Oikeusapuun ei oikeusapulain mukaan kuulu avustaminen yleisessä tuomioistuimessa käsiteltävässä hakemusasiassa, ellei siihen ole erityisen painavia syitä. Vaikka huoltajuuskiista on hakemusasia, siihen voi saada oikeusapua.

Oikeusapuun kuuluvat oikeudellinen neuvonta, tarpeelliset toimenpiteet sekä avustaminen tuomioistuimessa. Oikeusapu kattaa avustajan palkkion ja korvauksen kokonaan tai osittain sen mukaan kuin oikeusapupäätöksessä todetaa. Lisäksi oikeusapu kattaa tulkkaus- ja käännösavusta koituvat kustannukset, käsittelymaksun, toimituskirjamaksun, todistajan palkkiot sekä päätöksen täytäntöönpanosta valtiolle suoritettavat ulosottomaksut. Asia voidaan, ja usein kannattaakin, sopia oikeudenkäynnin ulkopuolella. Koska asian sovinnollinen ratkaiseminen on lapsiasioissa hyvin tärkeää, tuomioistuin voi hyväksyä oikeusavusta maksettavaksi myös oikeudenkäynnin ulkopuolella käydyistä sovintoneuvotteluista aiheutuneet avustajien palkkiot.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]