Minilex - Lakipuhelin

Mikä on kulutushyödyke?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutushyödyke määritellään heti kuluttajansuojalain alussa tavaroiksi, palveluksiksi sekä muiksi hyödykkeiksi ja etuuksiksi,

  • joita tarjotaan luonnollisille henkilöille tai
  • joita tällaiset henkilöt olennaisessa määrässä hankkivat yksityistä talouttaan varten.

Luonnollinen henkilö tarkoittaa tavallista ihmistä. Luonnollinen henkilö on kuluttaja, jos hän hankkii kulutushyödykkeen pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin harjoittamaansa elinkeinotoimintaa varten.

Kuluttajansuojalaissa on tärkeää määritellä heti, mitä kulutushyödyke tarkoittaa, sillä tämä määritelmä on todella tärkeä kyseisen lain soveltamisen kannalta. Kuluttajansuojalaki koskee nimittäin ainoastaan kulutushyödykkeiden tarjontaa, välitystä, myyntiä ja muuta markkinointia elinkeinonharjoittajilta kuluttajille. Jos tavallisen ihmisen ja elinkeinonharjoittajan välillä sovitaan jostakin muusta kuin kulutushyödykkeestä, ei normaalille ihmiselle huomattavan edullinen kuluttajansuojalainsäädäntö ole hänen apunaan. Kuluttajansuojalain tarkoittama elinkeinonharjoittaja voi olla kuka tahansa, joka tuloa tai muuta taloudellista hyötyä saadakseen ammattimaisesti pitää kaupan, myy tai muutoin tarjoaa kulutushyödykkeitä vastiketta vastaan hankittaviksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa