Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja ja maksumuistutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajasaatavan perinnässä ammattimaisesti perintätoimeksiantoja hoitavan on ennen maksuvaatimuksen lähettämistä muistutettava velallista maksamattomasta saatavasta. Ensimmäisen maksullisen muistutuksen saa lähettää velalliselle, kun laskun eräpäivästä on kulunut 14 päivää. Lainsäädännön asettama enimmäismäärä maksumuistutuksen perintäkuluille kuluttajasaatavan perinnässä on 5 euroa muistutuksesta.

Maksumuistutukselle ei ole asetettu erityisiä muotovaatimuksia, vaan se voi tapahtua kirjallisesti tai suullisesti. Maksumuistutuksen toimittaminen esimerkiksi sähköpostitse tai tekstiviestillä on mahdollista, jos tällaisesta tiedonantotavasta on sovittu velallisen ja velkojan välillä. Maksumuistutus ei kuitenkaan voi olla mikä tahansa velkojan yhteydenotto velalliseen. Maksumuistutus on kyseessä silloin, jos velalliselle on annettu riittävät tiedot velkojasta ja saatavasta saatavan tunnistamiseksi ja suorittamiseksi. Tietojen perusteella velallisella täytyy olla mahdollisuus esittää huomautuksia saatavan määrästä ja perusteesta.

Saatavien perinnässä on noudatettava hyvää perintätapaa. Jos maksumuistutus on esimerkiksi lähetetty virheelliseen osoitteeseen, velkojan on hyvän perintätavan mukaisesti pyrittävä selvittämään velallisen oikea osoite ja lähettämään maksumuistutus tähän osoitteeseen. Jos tämä ei onnistu, velkojan täytyy muilla keinoin varmistaa, että velallinen saa maksumuistutuksen tietoonsa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]