Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokaupassa sovelletaan kuluttajansuojaa koskevia sääntöjä, jos asunnon myyjänä on elinkeinonharjoittaja ja ostajana kuluttaja. Näin on asuntokaupassa yleensä silloin, kun myynnin kohteena on rakennusvaiheessa oleva asunto tai uusi asunto. Kuluttajakaupan kohteena voi olla myös käytetty asunto, jossa myyjänä on elinkeinonharjoittaja ja ostajana kuluttaja. Näissäkin tilanteissa sovelletaan kuluttajansuojaa koskevia sääntöjä. Kuluttajansuojasta seuraa, että sellainen sopimusehto, joka poikkeaa tämän luvun säännöksistä ostajan vahingoksi, on mitätön. Mitättömyys tarkoittaa sitä, että kyseinen sopimusehto ei ole voimassa, vaikka siitä olisikin sovittu sopimuksella.

Rakentamisvaiheessa olevan asunnon kaupassa kuluttajansuoja ilmenee siten, ettei kuluttajalle laissa myönnettyjä oikeuksia saa huonontaa. Rakentamisvaiheessa olevan asunnon kauppasopimuksen sisällöstä on esimerkiksi melko tarkat säännöt ja suullisesti tehtynä se ei sido ostajaa. Myös käsirahasta ja varausmaksusta on tarkat säännöt. Uuden asunnon kaupassa ostajalle laissa myönnettyjä oikeuksia ei myöskään saa huonontaa, ellei toisin ole säädetty. Samoin on säädetty myös käytetyn asunnon kauppaa koskevissa säännöissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]