Minilex - Lakipuhelin

Kilpailu- ja kuluttajaviraston toimenkuva

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on vuonna 2013 aiemmin erikseen toimineista kilpailuvirastosta sekä kuluttajavirastosta yhdistetty viranomainen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto toteuttaa muun muassa kilpailu- ja kuluttajapolitiikkaa, varmistaa markkinoiden toimivuutta sekä turvaa kuluttajien asemaa. Kilpailu- ja kuluttajavirastolla on pääjohtaja sekä kilpailuasioiden vastuualueen ylijohtaja ja kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtaja, joka toimii myös kuluttaja-asiamiehenä.

Kilpailu- ja kuluttajavirastolla on useampia erilaisia tehtäviä. Se tekee esimerkiksi esityksiä ja aloitteita edistääkseen kilpailua sekä kehittääkseen kuluttajapolitiikkaa ja kuluttajansuojaa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto pyrkii selvittämään kilpailun esteiden olemassaoloa ja tarvittaessa poistamaan niitä. Kilpailu- ja kuluttajaviraston tehtäviin kuuluu myös muun muassa sen toimialaan liittyvien tutkimusten ja selvitysten tekeminen sekä kuluttajavalistuksen ja –kasvatuksen edistäminen ja toteuttaminen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto huolehtii lisäksi kilpailulaissa sille säädetyistä tehtävistä sekä valvoo, että kilpailulain perusteella tehtyjä päätöksiä noudatetaan. Myös kuluttaja-asiamiehen valvontatehtävät kuuluvat kilpailu- ja kuluttajaviraston toimenkuvaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kilpailu- ja kuluttajavirasto on lyhyesti ilmaistuna työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa toimiva hallintoviranomainen, jonka toimenkuvaan kuuluvat erilaisten kilpailu- ja kuluttaja-asioiden hoitaminen. Kilpailu- ja kuluttajaviraston yhteydessä toimii Euroopan kuluttajakeskus, joka neuvoo kuluttajia kuluttajia ja tarjoaa sovitteluapua sellaisissa riitatilanteissa, joissa kuluttaja ja yritys sijaitsevat EU:n eri jäsenmaissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa