Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajariitalautakunnan suosituksen noudattaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajariitalautakunta on kuluttajien riita-asioita käsittelevä oikeussuojaelin, joka on toiminnassaan täysin riippumaton ja puolueeton. Se voi antaa ratkaisusuosituksia kuluttajien sen käsiteltäväksi saattamissa yksittäisissä kuluttajariita-asioissa. Ratkaisusuositus voi koskea esimerkiksi kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan erimielisyyttä jonkin tavaran tai palvelun hankintaan liittyvässä asiassa, asunnon kauppaa tai asumisoikeuden luovutukseen liittyvää asiaa.

Kuluttajariitalautakunnan antamat ratkaisusuositukset ovat pelkästään suosituksia, eivätkä ne ole täytäntöönpanokelpoisia, kuten tuomio. Tämän vuoksi lautakunnan antamia ratkaisusuosituksia ei ole pakko noudattaa. Kuluttajariitalautakunnan antamia ratkaisusuosituksia on kuitenkin noudatettu useimmissa tapauksissa melko hyvin, sillä noin 80 % tapauksista noudatetaan ratkaisusuositusta. Kuluttajariitalautakunnassa asian käsitteleminen ei muodosta estettä tuomioistuinkäsittelylle, joten tarpeen tullen kuluttaja voi saattaa asiansa myös tuomioistuimen ratkaistavaksi. Kuluttajariitalautakunnan antama ratkaisusuositus antaa monesti osviittaa siitä, millaisen tuomion tuomioistuin asiassa mahdollisesti antaisi.

Kuluttajariitalautakunnan antamilla ratkaisusuosituksilla on katsottu olevan käytännössä huomattava merkitys, sillä niiden noudattamatta jättäminen johtaa elinkeinonharjoittajan joutumisen mustalle listalle. Kuluttajariitalautakunnan antamien suositusten noudattamisesta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]