Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajariitalautakunnan suosituksen noudattaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajariitalautakunta on kuluttajien riita-asioita käsittelevä oikeussuojaelin, joka on toiminnassaan täysin riippumaton ja puolueeton. Se voi antaa ratkaisusuosituksia kuluttajien sen käsiteltäväksi saattamissa yksittäisissä kuluttajariita-asioissa. Ratkaisusuositus voi koskea esimerkiksi kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan erimielisyyttä jonkin tavaran tai palvelun hankintaan liittyvässä asiassa, asunnon kauppaa tai asumisoikeuden luovutukseen liittyvää asiaa.

Kuluttajariitalautakunnan antamat ratkaisusuositukset ovat pelkästään suosituksia, eivätkä ne ole täytäntöönpanokelpoisia, kuten tuomio. Tämän vuoksi lautakunnan antamia ratkaisusuosituksia ei ole pakko noudattaa. Kuluttajariitalautakunnan antamia ratkaisusuosituksia on kuitenkin noudatettu useimmissa tapauksissa melko hyvin, sillä noin 80 % tapauksista noudatetaan ratkaisusuositusta. Kuluttajariitalautakunnassa asian käsitteleminen ei muodosta estettä tuomioistuinkäsittelylle, joten tarpeen tullen kuluttaja voi saattaa asiansa myös tuomioistuimen ratkaistavaksi. Kuluttajariitalautakunnan antama ratkaisusuositus antaa monesti osviittaa siitä, millaisen tuomion tuomioistuin asiassa mahdollisesti antaisi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kuluttajariitalautakunnan antamilla ratkaisusuosituksilla on katsottu olevan käytännössä huomattava merkitys, sillä niiden noudattamatta jättäminen johtaa elinkeinonharjoittajan joutumisen mustalle listalle. Kuluttajariitalautakunnan antamien suositusten noudattamisesta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa