Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajariitalautakunta ja oikeusturvavakuutus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus liittyy kuluttajariitalautakuntaan kahdella eri tavalla. Ensinnäkin voidaan kysyä, voiko oikeusturvavakuutusta koskevissa asioissa valittaa kuluttajariitalautakuntaan. Toiseksi voidaan pohtia, korvaako oikeusturvavakuutus kuluttajariitalautakunnan käsittelystä aiheutuneita menoja. 

Vastaus ensimmäiseen kysymykseen on myönteinen eli kuluttajan ottamasta oikeusturvavakuutuksesta voi valittaa kuluttajariitalautakuntaan. Jotta valitus käsitellään, vakuutuksen tulee selkeästi olla kuluttajan ottama tai vahingon pitää olla aiheutunut kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan sopimustilanteessa. Lisäksi, jos valitus koskee vakuutuyhtiön korvausta koskevaa päätöstä, kuluttajan tulee ensisijaisesti hakea siihen muutosta korvauspäätöksen muutoksenhakuohjeiden mukaisesti. Valituksen oikeusturvavakuutuksesta voi tehdä kuluttajariitalautakunnalle lomakkeella, joka löytyy lautakunnan verkkosivuilta. Valituksen voi tehdä myös kuluttajariitalautakunnan sähköisessä asiointipalvelussa. Valituksen tekemisessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kohtaan "Vaatimuksen ja sen perustelut", sillä niiden pohjalta kuluttajariitalautakunta antaa lopulta ratkaisunsa. Lautakunnan ratkaisu ei sido osapuolia, mutta vakuutusyhtiöt ovat lähes aina noudattaneet asiakkaansa eduksi muuttuneita ratkaisuja.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vastaus toiseen kysymykseen riippuu täysin vakuutuksen ehdoista, joten niihin kannattaa perehtyä huolellisesti. Kuluttajariitalautakunnan käsittely ei kuitenkaan tule yhtä kalliiksi kuin oikeudenkäynti, sillä itse käsittely on maksutonta molemmille osapuolille. Kuluja voi kuitenkin syntyä esimerkiksi asiakirjojen postituksista tai asiamiehen käytöstä ja näistä kuluista kumpikin osapuoli vastaa itse.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa