Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajariitalautakunta ja oikeusturvavakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus liittyy kuluttajariitalautakuntaan kahdella eri tavalla. Ensinnäkin voidaan kysyä, voiko oikeusturvavakuutusta koskevissa asioissa valittaa kuluttajariitalautakuntaan. Toiseksi voidaan pohtia, korvaako oikeusturvavakuutus kuluttajariitalautakunnan käsittelystä aiheutuneita menoja. 

Vastaus ensimmäiseen kysymykseen on myönteinen eli kuluttajan ottamasta oikeusturvavakuutuksesta voi valittaa kuluttajariitalautakuntaan. Jotta valitus käsitellään, vakuutuksen tulee selkeästi olla kuluttajan ottama tai vahingon pitää olla aiheutunut kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan sopimustilanteessa. Lisäksi, jos valitus koskee vakuutuyhtiön korvausta koskevaa päätöstä, kuluttajan tulee ensisijaisesti hakea siihen muutosta korvauspäätöksen muutoksenhakuohjeiden mukaisesti. Valituksen oikeusturvavakuutuksesta voi tehdä kuluttajariitalautakunnalle lomakkeella, joka löytyy lautakunnan verkkosivuilta. Valituksen voi tehdä myös kuluttajariitalautakunnan sähköisessä asiointipalvelussa. Valituksen tekemisessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kohtaan "Vaatimuksen ja sen perustelut", sillä niiden pohjalta kuluttajariitalautakunta antaa lopulta ratkaisunsa. Lautakunnan ratkaisu ei sido osapuolia, mutta vakuutusyhtiöt ovat lähes aina noudattaneet asiakkaansa eduksi muuttuneita ratkaisuja.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Vastaus toiseen kysymykseen riippuu täysin vakuutuksen ehdoista, joten niihin kannattaa perehtyä huolellisesti. Kuluttajariitalautakunnan käsittely ei kuitenkaan tule yhtä kalliiksi kuin oikeudenkäynti, sillä itse käsittely on maksutonta molemmille osapuolille. Kuluja voi kuitenkin syntyä esimerkiksi asiakirjojen postituksista tai asiamiehen käytöstä ja näistä kuluista kumpikin osapuoli vastaa itse.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa