Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojan soveltamisala


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kuluttajansuojasta säätää kuluttajansuojalaki. Kuluttajansuojalain soveltamisalaan kuuluu kulutushyödykkeiden tarjontaa, myyntiä ja muuta markkinointia elinkeinonharjoittajilta kuluttajille. Kuluttajansuojalain soveltamisala kattaa myös kulutushyödykkeen vaihdon. Kuluttajansuoja soveltuu siis silloin, kun kyseessä on kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välinen sopimus tai kauppa. Kahden yksityisen ihmisen tai kahden elinkeinonharjoittajan välillä suorittamassa kaupassa kuluttajansuojalakia tai muita kuluttajaa suojaavia lakeja ei näin ollen sovelleta.

Kulutushyödykkeillä tarkoitetaan tavaroita, palveluksia sekä muita hyödykkeitä ja etuuksia, joita tarjotaan kuluttajille tai joita kuluttajat ostavat käytettäväksi yksityisessä taloudessaan. Kuluttajaksi määritellään henkilö, joka ostaa kulutushyödykkeen pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin elinkeinotoiminnassa käytettäväksi. Elinkeinonharjoittajaksi määritellään sellainen henkilö tai yksityinen tai julkinen yritys, joka tavoittelee taloudellista hyötyä myymällä kulutushyödykkeitä ja ammattimaisesti markkinoi hyödykkeitä vastiketta vastaan.

Kuluttajansuojan tavoitteena on suojata pääsääntöisesti heikommassa asemassa olevaa kuluttajaa suhteessa vahvemmassa asemassa olevaan elinkeinonharjoittajaan.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa