Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojan soveltamisala

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojasta säätää kuluttajansuojalaki. Kuluttajansuojalain soveltamisalaan kuuluu kulutushyödykkeiden tarjontaa, myyntiä ja muuta markkinointia elinkeinonharjoittajilta kuluttajille. Kuluttajansuojalain soveltamisala kattaa myös kulutushyödykkeen vaihdon. Kuluttajansuoja soveltuu siis silloin, kun kyseessä on kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välinen sopimus tai kauppa. Kahden yksityisen ihmisen tai kahden elinkeinonharjoittajan välillä suorittamassa kaupassa kuluttajansuojalakia tai muita kuluttajaa suojaavia lakeja ei näin ollen sovelleta.

Kulutushyödykkeillä tarkoitetaan tavaroita, palveluksia sekä muita hyödykkeitä ja etuuksia, joita tarjotaan kuluttajille tai joita kuluttajat ostavat käytettäväksi yksityisessä taloudessaan. Kuluttajaksi määritellään henkilö, joka ostaa kulutushyödykkeen pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin elinkeinotoiminnassa käytettäväksi. Elinkeinonharjoittajaksi määritellään sellainen henkilö tai yksityinen tai julkinen yritys, joka tavoittelee taloudellista hyötyä myymällä kulutushyödykkeitä ja ammattimaisesti markkinoi hyödykkeitä vastiketta vastaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kuluttajansuojan tavoitteena on suojata pääsääntöisesti heikommassa asemassa olevaa kuluttajaa suhteessa vahvemmassa asemassa olevaan elinkeinonharjoittajaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa