Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojan soveltamisala

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojasta säätää kuluttajansuojalaki. Kuluttajansuojalain soveltamisalaan kuuluu kulutushyödykkeiden tarjontaa, myyntiä ja muuta markkinointia elinkeinonharjoittajilta kuluttajille. Kuluttajansuojalain soveltamisala kattaa myös kulutushyödykkeen vaihdon. Kuluttajansuoja soveltuu siis silloin, kun kyseessä on kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välinen sopimus tai kauppa. Kahden yksityisen ihmisen tai kahden elinkeinonharjoittajan välillä suorittamassa kaupassa kuluttajansuojalakia tai muita kuluttajaa suojaavia lakeja ei näin ollen sovelleta.

Kulutushyödykkeillä tarkoitetaan tavaroita, palveluksia sekä muita hyödykkeitä ja etuuksia, joita tarjotaan kuluttajille tai joita kuluttajat ostavat käytettäväksi yksityisessä taloudessaan. Kuluttajaksi määritellään henkilö, joka ostaa kulutushyödykkeen pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin elinkeinotoiminnassa käytettäväksi. Elinkeinonharjoittajaksi määritellään sellainen henkilö tai yksityinen tai julkinen yritys, joka tavoittelee taloudellista hyötyä myymällä kulutushyödykkeitä ja ammattimaisesti markkinoi hyödykkeitä vastiketta vastaan.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Kuluttajansuojan tavoitteena on suojata pääsääntöisesti heikommassa asemassa olevaa kuluttajaa suhteessa vahvemmassa asemassa olevaan elinkeinonharjoittajaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa