Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojalautakunta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalautakunta, eli kuluttajariitalautakunta, on puolueeton ja riippumaton elin, jonka jäsenistö edustaa tasapuolisesti niin kuluttajia kuin elinkeinonharjoittajiakin.

Lautakunnalle on mahdollista valittaa, kun kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välillä ilmenee erimielisyyksiä koskien kulutushyödykkeitä, eli tuotteita tai palveluita, jotka on tarkoitettu yksityiseen käyttöön. Esimerkkejä kuluttajansuojalautakunnassa käsiteltävistä asioista ovat esimerkiksi kulutustavaroita ja -palveluja, asuntokauppaa, huoneenvuokraa tai takaus- ja panttaussitoumuksia koskevat asiat.

Valituksen lautakunnalle tulee olla kirjallinen ja valituksessa on vaadittava vastapuolelta hyvitystä. Valittaminen ja asian käsittely lautakunnassa on maksutonta, mutta osapuolten vastattaviksi jäävät silti asian käsittelystä aiheutuneet kulut, esimerkiksi kopiointi-, puhelu- ja postimaksut.

Kuluttajansuojalautakunnalla on varsin vakiintunut ratkaisukäytäntö, mutta lautakunnan asiassa tekemä ratkaisu on kuitenkin vain suositus riidan ratkaisemisesta, eikä sillä ole varsinaista pakottavaa merkitystä. Tästä huolimatta lautakunnan päätöksiä noudatetaan valtaosassa asioita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]