Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojalautakunta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalautakunta, eli kuluttajariitalautakunta, on puolueeton ja riippumaton elin, jonka jäsenistö edustaa tasapuolisesti niin kuluttajia kuin elinkeinonharjoittajiakin.

Lautakunnalle on mahdollista valittaa, kun kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välillä ilmenee erimielisyyksiä koskien kulutushyödykkeitä, eli tuotteita tai palveluita, jotka on tarkoitettu yksityiseen käyttöön. Esimerkkejä kuluttajansuojalautakunnassa käsiteltävistä asioista ovat esimerkiksi kulutustavaroita ja -palveluja, asuntokauppaa, huoneenvuokraa tai takaus- ja panttaussitoumuksia koskevat asiat.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Valituksen lautakunnalle tulee olla kirjallinen ja valituksessa on vaadittava vastapuolelta hyvitystä. Valittaminen ja asian käsittely lautakunnassa on maksutonta, mutta osapuolten vastattaviksi jäävät silti asian käsittelystä aiheutuneet kulut, esimerkiksi kopiointi-, puhelu- ja postimaksut.

Kuluttajansuojalautakunnalla on varsin vakiintunut ratkaisukäytäntö, mutta lautakunnan asiassa tekemä ratkaisu on kuitenkin vain suositus riidan ratkaisemisesta, eikä sillä ole varsinaista pakottavaa merkitystä. Tästä huolimatta lautakunnan päätöksiä noudatetaan valtaosassa asioita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa