» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Kuluttajansuojalaki ei anna tuotteille automaattista palautusoikeutta. Lähkokohta on, että sopimusta ei voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa. Kaupan peruminen ei siis tavallisesti ole mahdollista jälkikäteen. Kuluttajansuojalaissa on kuitenkin tähän pääsääntöön poikkeuksia.
Tavallisessa kaupassa elinkeinonharjoittajat saavat itse päättää, antavatko he tuotteillensa palautusoikeuden. Normaalisti tällainen palautus tapahtuu esimerkiksi kuittia vastaan, jonka kauppa voi vaatia esittämään. Kauppa voi suostua palautukseen myös, vaikka palautusmahdollisuudesta ei oltaisi sovittu. Tällöin kaupalla voi olla oikeus vahingonkorvaukseen kaupan purusta.
» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Selvitä asiasi heti
Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »
Erityiset säännöt palautusoikeuden kohdalla koskevat koti- ja etämyyntiä. Säännösten mukaisesti tällöin on voimassa 14 vuorokauden palautusoikeus. Etämyytiä ovat esimerkiksi puhelinmyynti, postimyynti, verkkokauppa tai TV-shop. Peruutusoikeus ei koske kaikkia tuotteita, joita koti- ja etämyynnistä on ostettu. Poikkeuksia on esimerkiksi mittatilauksena valmistetut tuotteet.
Palautuksesta voitaneen puhua myös kun tavarassa on huomattu virhe ja kauppa puretaan tämän virheen seurauksena joissain tilanteissa. Tällöin kaupan on palautettava kauppasumma kuluttajalle.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa