Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojalain mukainen palautusoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaki ei anna tuotteille automaattista palautusoikeutta. Lähkokohta on, että sopimusta ei voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa. Kaupan peruminen ei siis tavallisesti ole mahdollista jälkikäteen. Kuluttajansuojalaissa on kuitenkin tähän pääsääntöön poikkeuksia.

Tavallisessa kaupassa elinkeinonharjoittajat saavat itse päättää, antavatko he tuotteillensa palautusoikeuden. Normaalisti tällainen palautus tapahtuu esimerkiksi kuittia vastaan, jonka kauppa voi vaatia esittämään. Kauppa voi suostua palautukseen myös, vaikka palautusmahdollisuudesta ei oltaisi sovittu. Tällöin kaupalla voi olla oikeus vahingonkorvaukseen kaupan purusta.

Erityiset säännöt palautusoikeuden kohdalla koskevat koti- ja etämyyntiä. Säännösten mukaisesti tällöin on voimassa 14 vuorokauden palautusoikeus. Etämyytiä ovat esimerkiksi puhelinmyynti, postimyynti, verkkokauppa tai TV-shop. Peruutusoikeus ei koske kaikkia tuotteita, joita koti- ja etämyynnistä on ostettu. Poikkeuksia on esimerkiksi mittatilauksena valmistetut tuotteet.

Palautuksesta voitaneen puhua myös kun tavarassa on huomattu virhe ja kauppa puretaan tämän virheen seurauksena joissain tilanteissa. Tällöin kaupan on palautettava kauppasumma kuluttajalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]